Fury (Bobbejaanland)

Bobbejaanland opende op 22 juni 2019 officieel haar nieuwste achtbaan, Fury, een tripple launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het is meteen ook de snelste achtbaan van de Benelux. Bobbejaanland pakt bovendien uit met een wereldprimeur...


 
   
COASTERFICHE
Fury
  • Opening: 22 juni 2019
  • Constructeur: Gerstlauer
  • Max. snelheid: 106,6 km/u
  • Lengte: 600m (830m afgelegd)
  • Hoogste punt: 43 m
  • Aantal inversies: 4
  • Duur van een ritje: 1 min 30 sec
  • Capaciteit: 650 pers. per uur

Vaak schieten woorden tekort om te beschrijven hoe een achtbaanervaring is. Zo ook bij Fury, de nieuwe achtbaan van Bobbejaanland. De verwachtingen waren weliswaar hooggespannen toen Bobbejaanland in 2018 een aankondiging maakte van een nieuwe achtbaan te midden van een nieuw themagebied, Land of Legends, maar eerdere projecten onder Spaanse vlag die groots werden aangekondigd, bleken weliswaar leuke toevoegingen te zijn voor het attractieaanbod, maar werden uiteindelijk toch niet meteen die iconische attracties, waar Bobbejaanland toch wel degelijk nood aan had. Dizz en Forbidden Caves om enkele voorbeelden aan te halen.

De vraag was dan ook of Fury de verwachtingen zou kunnen inlossen. Een tripple launch coaster leek op het eerste zicht niet meteen de meest unieke keuze die een park kon maken. Maar Bobbejaanland en Gerstlauer hebben bewezen dat ze het publiek aangenaam konden verrassen. Fury heeft immers een compacte layout, maar op die kleine oppervlakte weet de achtbaan bijzonder pittig uit de hoek te komen. Het feit dat de achtbaan meteen de snelste achtbaan is van de BeNeLux, toont meteen aan dat de achtbaan een enorme thrillfactor herbergt. Ook de extra draaielementen waardoor je of vooruit of achteruit kunt gekatapulteerd worden, is een absolute primeur en een pluspunt.
Bobbejaanland heeft in haar aanbod al verschillende achtbanen, maar had toch nood aan een indrukwekkende achtbaan met de concurrentie van de buur-parken in het achterhoofd. Fury beantwoordt meteen aan die vraag en zal wellicht voor vele achtbaanfans kunnen uitgroeien tot 1 van hun favoriete baantjes in de Lage Landen...

Yves Peeters, Algemeen Directeur van Bobbejaanland, geeft een beetje duiding bij de statistieken van de achtbaan: "De lay-out van de rollercoaster is op maat gemaakt. Het hoogste punt van de baan is maar liefst 43 meter. We breken het record van snelste coaster in de Benelux met 106,6 km per uur, er zitten gigantisch veel verrassingen in het baanverloop én we pakken uit met een wereldprimeur.  De bezoekers die dat wensen kunnen de rit ook afleggen in achterwaartse kijkrichting".

Fury neemt in totaal 2 ha in beslag. De achtbaan vormt 1 van de vier elementen van Land of Legends...

De achtbaan is net zoals de andere elementen van Land of Legends gethematiseerd. Bobbejaanland deed hiervoor beroep op Leisure Expert Group. De muziek voor Land of Legends werd gecomponeerd door IMAscore.
"We vonden het belangrijk om de hoekstenen van Bobbejaanland zoals natuur en avontuur te laten terugkomen in de zone en tegelijkertijd toch iets compleet eigentijds te brengen.  In Land of legends worden de 4 natuurelementen bewaakt door de Guardian of Elements. Boze krachten vallen het rijk aan waardoor de Guardian genoodzaakt is hulp in te roepen van onze gasten om mee te strijden”, aldus Peggy Verelst – Commercieel en Creatief Directeur. 

Fury was meteen de grootste investering voor Bobbejaanland.