Tripverslag Tom Suykens 2013

Bezoek Terra Mitica
Benidorm 9 mei 2013

Een stralende dag, zoals je ze wel meer vindt aan de Spaanse Costa Blanca in Benidorm. Een ideaal weertje om nog eens één van onze meest geliefde parken te bezoeken, met name Terra Mitica.

2013-06-TerraM-Report180Om meteen met de deur in huis te vallen: wie ooit eerder Terra Mitica heeft bezocht, zou dit dringend opnieuw moeten doen en wie het nog nooit eerder bezocht, moet er dringend werk van maken. Terra Mitica is ondertussen anno 2013 uitgegroeid tot een modern, prachtig aangelegd en met vele animatie voorzien themapark. Waar het Spaanse park enkele jaren geleden al blijk gaf van een behoorlijk groot potentieel, met themagebieden die eens afweken van traditionele Far West of Spacy landschappen, zijn enkele pijnpunten van toen grondig aangepakt, vooral de kaalheid van het park die zich liet gevoelen tijdens warme dagen… Weelderige bloementapijten, bruisende watervallen en schaduwrijke palmbomen sieren het pretpark.

De sfeervolle gebieden van het Oude Egypte, het Oude Rome en onder andere ook het Oude Griekenland kregen in tussentijd ook de nodige aandacht qua attractieaanbod. Zo is er de toevoeging van een 5D cinema, met aparte zalen om zo voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen aan te bieden. Ook kunnen de bezoekers nu op zoek gaan naar “het Geheim van de Piramide”. In het verleden was dit een betaalattractie, maar nu kan elke Terra Mitica bezoeker genieten van dit bijzonder plezierige spookhuis, met levende figuranten.

Door het park in gezinsverband te bezoeken, valt op hoe kindvriendelijk en familievriendelijk het park wel is. Het attractieaanbod is bijzonder divers, met een waaier aan grootse thrill-rides en ook kleinere kinderattracties. Van het ganse attractieaanbod, is een groot gedeelte van de attractie toegankelijk voor kleine kinderen. Dit is geen evidentie want vaak kunnen jonge of kleinere kinderen niet overal in, zelfs niet in specifieke kinderzones van diverse pretparken, waar lengtebeperkingen of leeftijdsbeperkingen zorgen dat sommige kinderen verweesd moeten toezien hoe andere kinderen plezier maken. Maar in Terra Mitica kon zoonlief van 3 jaar mee op de achtbaan Alucinakis en mocht hij zelfs meevaren in Triton Fury, toch een best hoge shoot-the-chute.

Een andere positieve bemerking is het feit dat Terra Mitica enorm veel moeite investeert in de creatie van sfeer door meer animatie in en rond de attracties in te plannen. Zo waren er meerdere leuke voorstellingen die plaatsvonden in de straten van het park. Bezoekers liepen geregeld op een Romeinse patrouille. Soms grepen ze in bij een spontane slavenopstand. Ook kon men geregeld een glimp opvangen van de Oude Grieken. Ook voor de allerkleinsten was het genieten blazen want in de straten reden er verschillende leuke clowns rond.

Enig minpunt tijdens het bezoek was dat het themagebied Las Islas was afgesloten. Maria Jose Marcos, communicatieverantwoordelijke van het park, bevestigde dat men verschillende aanpassingswerken zou uitvoeren in dit themagebied. We kijken alvast uit welke veranderingen Terra Mitica daar voor ons in petto heeft!

Conclusie
Terra Mitica bezorgde ons een zeer fijne dag, met heel veel attracties en shows. De catering was ook verzorgd en correct te noemen. De familiewaarde van het park ligt zeer hoog, wat het park voor de toeristen zeker en vast een aanrader maakt om te bezoeken.

Zeker ook het vermelden waard is dat er ook een samenwerking is met Mano Mundo, een zeer mooi dierenpark in Benidorm, waarbij het dierenpark aan sterk gereduceerd tarief kan bezocht worden na een bezoekje aan Terra Mitica.

Gezien de vele positieve evoluties doorheen de afgelopen jaren (we bezochten dit park in 2009, 2011 en 2013), kijken we nu reeds sterk uit naar ons volgende bezoek en vooral naar de verandering van het Las Islas gedeelte.