Terra Mitica

Terra Mitica

Classificatie

  • Themapark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 35 Euro
    kind (5j - 10j): 26,50 Euro
  • abonnement: 67 Euro
Bookings_Benidorm300

Terra Mitica is een nog vrij jong park, nabij het bekende Spaanse stadje Benidorm, gelegen tussen Valencia en Alicante. Het park bestaat uit 5 gethematiseerde delen: Egypte, Griekenland, het oude Rome, Iberia (dit is in feite het schiereiland waarop Spanje en Portugal zitten) en de Eilanden. Het park opende haar deuren plechtig in 2000 met onder meer prins Felipe van Spanje. Rond die periode kocht ook Paramount het grootste deel van de aandelen van het pretpark, en gedurende enkele jaren ging het park als Paramount Parks Terra Mitica door het leven. In 2004 besloot de groep om haar aandelen te verkopen aan Comunitat Valenciana. 
 
De hoofdattractie van het park is de imposante achtbaan Magnus Colossus. Deze houten achtbaan is een ontwerp van het Amerikaanse RCCA. Ze werd gebouwd tegen de rotsen aan, en met de naam in het groot biedt het uitzicht garantie voor prachtige foto's. De baan zelf heeft een hoogte van 36 meter.
Tot 2007 was er Tren Bravo, een bizarre powered coaster van Zamperla, waarbij beide treinen vanuit het station in tegenovergestelde richting vertrokken. Tot slot was er de kinderbaan Alucinakis, ook van Zamperla.

Andere attracties die van bij de opening het nodige publiek trok, waren de waterattracties. Zo is er de populaire log flume Cataratas del Nilo, een creatie van Mack Rides, die begint met een drop van 20 meter. Het verloop is eerder saai te noemen, er zit nog een invertor in en één kleine drop, en dat is het zo'n beetje. Weliswaar mooi aangekleed.
La furia de Triton is dan weer zo'n Spillwater-attractie van Intamin, waarbij het sleutelwoord "splash" moet zijn. Twee knappe en natte drops maken dat je tijdens een warme dag zeker en vast verkoeling krijgt. Rapidos de Argos ging eveneens in het beginjaar open en deze Intamin rapid river brengt je langsheen verschillende uitdagende rivierdelen.

Eén van de wereldattracties die ook dat jaar openging was de interaktieve darkride van Sally Corp, El Laberinto del Minotauro, een prachtig avontuur langsheen verschillende duisteren figuren uit de mythologische onderwereld. Gelukkig heb je een wapen bij je om jezelf te beschermen. Jammer dat hier geen score-teller aanwezig was. Een andere klepper van een darkride is Ulysses' Rescue, een bootavontuur doorheen een prachtig decor. In de piramide is er een indoor paintball avontuur te beleven, helaas tegen betaling.
In El Vuelo del Fenix kun je dan weer genieten van een 50m hoge freefall.

In de loop der jaren werden enkele attracties toegevoegd. Zo is er Tizona die in 2003 werd toegevoegd. Deze standaard SLC van Vekoma werd mooi ingewerkt en valt op door fellere kleuren. Een jaartje later werd een andere kleurrijke attractie toegevoegd: Synkope, een 35m hoge pendulumattractie van Mondial Rides. Zij mochten 2 jaar later ook een supernova bouwen, La Kolera de Akiles. In 2007 werd nabij de ingang een 100m hoge gyrotower van Intamin neergezet, zodat mensen een prachtig zicht hadden over het ganse gebied. In juli van datzelfde jaar werd Inferno geopend, een Intamin Ballcoaster, 25m hoog en met een snelheid van 60 km/u zou het de gondel oncontroleerbaar doorheen zijn track moeten jagen.