Parkworld over Port Aventura

SP_PortAventura

Parkworld.be waardering

  • gevarieerd attractieaanbod met topachtbanen
  • zeer natuurlijke thematisatie
  • prachtige shows en entertainment
  • hoge tarieven voor inkom en eten
  • ontdek het waterpark en de hotels van Port Aventura

PortAventura kan beschouwd worden als één van de meest complete parken in Europa, met diverse spannende achtbanen, familie-attracties, verkoelende waterbanen en adembenemende shows. Het Spaanse themapark dat vlakbij het zonovergoten Salou ligt is opgedeeld in verschillende themagebieden. Zo kan men in één dag een bezoekje brengen aan Mexico, China, Polynesië en de Far West.

Men betreedt het avontuurlijke park via het mediterraans dorpje Mediterrania, een sfeervol gebied met winkeltjes en restaurants, én met de snelste achtbaan van Europa, Furius Baco.
Deze achtbaan is een zogenaamde gelanceerde achtbaan, waarbij de bezoekers zich links en rechts van de sporen bevinden. De baan doorkruist een wijngaard en haalt een top van 135 km/u. Door de hoge snelheid zijn er hier en daar wel eens turbulenties te ervaren…
Bezoekers die het liever wat rustiger aan doen, kunnen kiezen voor een bootjesrondvaart doorheen het park, of een rondrit met de imposant ogende trein. Tijdens ons laatste bezoek waren de bootjes helaas gesloten.

Vaak begeven de bezoekers zich meteen naar Polynesië, naar Tutuki Splash, om een eerste verkoeling op te zoeken. Bij de opening van het park was deze grootse waterattractie die gebouwd is in en rond een vulkaan imposant, maar ondertussen bestaan er toch wel betere waterattracties. Het neemt niet weg dat deze attractie nog steeds bijzonder geliefd is, en kan aanleiding geven tot langere wachtrijen. Het showaanbod in deze zone is ook divers.

Vlakbij Polynesië ligt het kindergebied Sesamo Aventura, naar een concept van Sesamstraat. De verschillende kinderattracties ogen bijzonder kleurrijk en cartoonesk. Het staat een beetje in contrast met de natuurlijke thematisatie die het park zo kenmerkt. Peuters, kleuters en oudere kindjes kunnen hier op diverse attracties terecht. Enig nadeel zijn de schaarse schaduwplekjes in dit gebied.

In China zijn vooral Dragon Kahn en Shambhala de trekpleisters. Dragon Kahn was destijds bij de opening van het park de absolute eyecatcher van het park. Het was destijds de eerste achtbaan die tot 8 maal ondersteboven ging. Achter deze achtbaan werd het nieuwe gebied geopend: Tibet met als kers op de taart Shambhala, een imposante hypercoaster die Dragon Kahn kruist, en die een leuke splash zone heeft waar menige toeschouwers staan te kijken. Deze nieuwe achtbaan is meteen ook de hoogste achtbaan van Europa (het onttroonde bij opening Silver Star uit Europa-Park) en is een fractie trager dan Furious Baco. Voor de kinderen is er dit jaar een nieuwe, weliswaar tegen betaling, attractie: Escuela de conduccion, een soort rijschool voor de kinderen in een Chinese tuin.

In China kan men dit jaar ook genieten van een nieuwe show, vol dans en vooral muziek: Music Generation, waarbij men als bezoeker een soort reis door de tijd ondergaat met hits van de Beatles, Queen en Michael Jackson.
In Mexico kunnen de bezoekers opnieuw genieten van Templo Del Fuego, de familieachtbaan El Diablo, die na al die jaren helaas nog steeds niet mooi is ingewerkt en de hoge freefall attractie Hurracan Condor.

In de Far West is de achteruitgang van Stampida helaas een jammer feit. Het verschil tussen Stampida toen deze openging en de huidige ritervaring is dag en nacht verschil. Wat jammer is, want deze achtbaan in combinatie met Tomahawk blijft een prachtige constructie. In het Far West gedeelte kunnen de bezoekers ook nog afkoeling vinden in de Silver River Flume of in de Grand Canyon Rapids. De wild west show werd opgefrist en ook in de saloon kunnen de bezoekers naast tapas genieten van een leuk westerndrama.

Naast pretpark heeft Port Aventura is er nog een leuk waterpark en er zijn verschillende leuke themahotels. Kortom het resort heeft bijzonder veel aan te bieden voor ieder lid van de familie. Wil je echt alles beleven dan is 1 dag wellicht net iets te weinig. Hou je niet van aanschuiven, overweeg dan ook eventueel om een Universal Express kaart aan te schaffen. Hiermee kan men als bezoeker sneller een attractie betreden.

 

Logo_PortAventura

 

Bezoekadres

PortAventura World
Avenida Alcalde Pere Molas. Km 2.
43480 Vila-Seca. Tarragona
SPANJE

Telefoon
+34 (0) 977 77 91 10

   

Parken in de buurt
  • Aquapolis Costa Daurada (3 km)
  • Aqualeon (53 km)
  • Tibidabo (89 km)
  • Zoo Barcelona (112 km)

 

Routeplanner