Uitbreiding Costa Caribe Aquatic Park

King Khajuna als hoogtepunt

Het Catalaanse Costa Caribe Aquatic Park, het waterpretpark van PortAventura, werd voor het seizoen 2013 grondig uitgebreid.

2013-06-PortA-CostaC-180De uitbreiding van Costa Caribe kadert binnen de ambitie om van PortAventura één van Europa’s beste vakantieoord bestemmingen te maken. Zo werden de afgelopen drie seizoenen al meer dan 70 miljoen Euro geïnvesteerd in verbeteringen van het resort. Het waterpark werd dit seizoen met maar liefst 14.000 m² uitgebreid tot een oppervlakte van 50.000 m².

Vorig jaar opende PortAventura reeds Europa’s hoogste achtbaan, Shambhala, met King Khajuna hebben ze nu ook de hoogste vrije-val-waterglijbaan van Europa. Met cijfers als 31m hoogte (ongeveer 12 verdiepingen) en hellingshoek van 55° voor de drop, is het meteen duidelijk dat King Khajuna bestemd is voor de echte durfals. In 6 seconden tijd duik je naar beneden.

Iets minder extreem is de tweede slide die op deze toren is verbonden, Ciclón Tropical, bijna 20 meter hoog en een eindeloze afdaling van 100 meter, die verdeeld is over 2 steile drops.

Het waterpark is vanaf nu ook beter geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Zo werd Sésamo Beach toegevoegd, een kindergebied in teken van Sesamstraat. Het kinderbad heeft twee dieptes: 30 cm en 50 cm. Centraal in dit gebied is het piratenschip Galeón Pirata, waar Sesamstraatfiguren hun opwachting zullen maken. Bovendien hebben kinderen hier ook nog 4 kleine glijbanen om op die manier de waterpretmicrobe helemaal te pakken te krijgen. De deugnieten kunnen zich dan weer uitleven in Cayo Cookie, een waterspeeltuin met verschillende waterspuiten.

Playa Paraíso is dan weer verbonden met het kindergedeelte en biedt plezier voor het ganse gezin, met allerlei waterspelletjes, maar ook met relaxing gebieden. Bovendien is er een grote waterval en zijn er allerlei watereffecten. Het geheel is net zoals het hele park in een Caraïbisch thema gehuld. Zo is de aanplanting hieraan aangepast en ook het restaurant Focacceria is helemaal in deze stijl aangekleed.

Tot slot is er ook nog de toevoeging van Rapid Race, een waterglijbaan met zes parallelle afdalingen, waar de bezoekers in cascade naar beneden glijden op een speciaal voorziene mat.
   

2013-06-PortA-CostaC-420

  
Met de recente toevoegingen telt Costa Caribe nu 16 attracties. De uitbreidingen gingen gepaard met een investering van maar liefst 10 miljoen Euro. Het park werd officieel geopend in aanwezigheid van het Spaanse synchroon zwemteam. Eén van hen, Paula Klamburg, mocht alvast als eerste King Khajuna uitproberen. Zij beschreef de attractie alvast als een fantastische ervaring en een onbeschrijfelijke sensatie…

   

Logo_PortAventura

 

Bezoekadres

PortAventura World
Avenida Alcalde Pere Molas. Km 2.
43480 Vila-Seca. Tarragona
SPANJE

Telefoon
+34 (0) 977 77 91 10

   

Parken in de buurt
  • Aquapolis Costa Daurada (3 km)
  • Aqualeon (53 km)
  • Tibidabo (89 km)
  • Zoo Barcelona (112 km)

 

Routeplanner