Port Aventura

 

Port Aventura

Classificatie

  • Themapark - Resort

Inkom-tarieven

  • volwassene: 44 Euro (2 dagen: 54 Euro)
    kind (4-10 j): 35 Euro
  • Abonnement: 139 Euro

nu reserveren

nu reserveren

Parken in de buurt

  • Aquapolis Costa Daurada (3 km)
  • Aqualeon (53 km)
  • Tibidabo (89 km)
  • Zoo Barcelona (112 km)

Routeplanner

Port Aventura is één van Europa's meest geliefde themaparken. Het heeft enkele zeer sterke troeven. 
Het Spaanse park is ingedeeld in verschillende prachtige themagebieden, met attracties en shows, voor ieder wat wils... 
Toppers in het park zijn zonder twijfel de achtbanen, waaronder Shambhala, Europa's hoogste achtbaan, Furious Baco, Europa's snelste achtbaan en Dragon Kahn, ooit 's werelds eerste achtbaan met maar liefst 8 inversies.
Sinds kort heeft het park er met Shambhala een nieuwe topattractie bij: van ver kan deze achtbaan bewonderd worden. Het is de hoogste achtbaan van Europa, en meteen ook de snelste niet-gelanceerde achtbaan van Europa. De achtbaan bevindt zich in het Chinese themagebied in een Tibetaans gedeelte.
Het andere boegbeeld van het park is zonder twijfel Dragon Kahn. Deze indrukwekkende achtbaan met 8 inversies heeft met Shambhala een grotere broer gekregen, qua adrenaline is deze rollercoaster nog steeds niet te onderschatten.
Adrenaline vindt men vanzelfsprekend ook in de populaire achtbaan Furious Baco, een achtbaan met een indrukwekkende lancering en daardoor meteen ook de snelste achtbaan van Europa. 

Een andere topbaan was zeker en vast Stampida, een dubbele houten racer, al heeft de baan de tands des tijds niet echt goed doorstaan, en de vernieuwde treintjes enkele jaren geleden brachten helaas niet de verhoopte verandering of verbetering van de ritervaring.

Behalve achtbanen is er nog bijzonder veel thrill te ontdekken: zoals in Huracan Condor, de hoogste attractie van het park of in de één van de drie waterattracties die aan de Spaanse Costa zeker en vast de nodige verkoeling brengt.
Het park biedt verschillende shows aan. Elk jaar voorziet het park nieuwe shows of aanpassingen aan het entertainment aanbod. Het park scoort hier hoge ogen.