Nieuwe achtbaan in Parque Warner

Batman: Gotham City Escape, de nieuwe attractie van het Spaanse film-themapark Parque Warner Madrid, is geopend voor het publiek. Deze nieuwe attractie bevindt zich in het themagebied DC Super Heroes World.

Het Spaanse pretpark Parque Warner, in een ver verleden beter bekend als Warner Bros Movieworld Madrid, pakt in 2023 uit met een bijzonder spectaculair ogende lanceer achtbaan van het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. De verwachtingen voor Batman: Gotham City Escape zijn bijzonder hoog gespannen, het was al eventjes geleden dat het park een nieuwe grootschalige attractie opende. 

20230308 ParqueWarner1200800 1

Batman: Gotham City Escape is een stalen lanceer-achtbaan, met een totale lengte van 1010 meter. Het hoogste punt wordt bereikt met een top hat element op 45 meter hoogte. In totaal zijn er drie LSM-lanceringen (magnetische voortstuwingssystemen), waardoor de achtbaan een topsnelheid haalt van 104 km/u. In totaal gaan de bezoekers viermaal ondersteboven. Een ritje duurt ongeveer 111 seconden.

De achtbaan is genoemd naar de duistere held van de DC Comics series: Batman. Het wordt meteen de tweede Batman attractie van het park, na Batman: Arkham Asylum, een inverted rollercoaster van Bolliger & Mabillard. Ook de Batman schurken komen prominent voor in dit gedeelte van het pretpark. 
De trein van deze rollercoaster is geïnspireerd op de beroemde batmobiel. Het station zelf is onder gebracht in de Bruce Wayne Mansion...

20230308 ParqueWarner1200800 3

Info en foto's: Parque Warner