Parque Warner Madrid opende in 2002 veelbelovend als Warner Bros. Movieworld Madrid, met enkele fantastische achtbanen, waterbanen en een bijzonder sterk uitgewerkt filmthema. Het park is in handen van de Six Flags groep en Time Warner. 

Parque Warner Madrid is een film-themapark, dat gebouwd werd op 23 km ten zuidoosten van Madrid in de gemeente San Martín de la Vega. Het park werd op 6 april 2002 geopend als Warner Bros. Movie World Madrid en was één van de 8 Europese Six Flags parken, met onder meer ook de Walibi parken, Bellewaerde en het Duitse Warner Bros. Movie World. Door financiële problemen de Six Flags groep werden de parken in 2004 verkocht. Warner Bros. Movie World Madrid werd verkocht aan Time Warner, de anderen werden dan weer doorverkocht aan een investeringsmaatschappij Palamon en gingen verder onder de groepsnaam StarParks.

In 2006 werd het Spaanse park herdoopt tot Parque Warner Madrid. Achter de schermen waren er geregeld nog wijzigingen in de aandelen-eigenaars, maar om dat lange verhaal kort te houden, uiteindelijk kocht Parques Reunidos de andere aandeelhouders uit en sindsdien maakt Parque Warner deel uit van de grote pretparkengroep waartoe bijvoorbeeld ook Bobbejaanland, Slagharen en Movie Park Germany toebehoren.
Ondanks de vele perikelen in het bestuur, blijft het Madrileense pretpark zonder twijfel één van de betere parken in Europa. Behalve het pretpark is er ook een waterpark: Parque Warner Beach.

20230309 ParqueWarner1200800

Parque Warner Madrid is opgedeeld in 5 verschillende zones: Hollywood Boulevard, Movie World Studios, Old West Territory, Cartoon Village en DC Super Heroes World.
Het pretpark opent in 2023 haar zevende achtbaan, Batman Gotham City Escape, een multilaunch coaster, een vrij unieke achtbaan voor Europa. Bij de andere achtbanen zijn er ook enkele topachtbanen. De meest unieke voor Europa is ongetwijfeld Stunt Fall, een Giant Inverted Boomerang van Vekoma. Behalve deze hoogvlieger heeft het park met Superman / la Atracción de Acero de eerste floorless coaster van Europa neergezet (in Tivoli Gardens staat er met Daemonen een kleinere broer). Deze B&M achtbaan heeft zeven inversies en heeft een imponerende layout.
Een andere spectaculaire achtbaan is Shadows of Arkham, voorheen Batman la Fuga, een klassieke B&M inverted coaster met vijf inversies.
Veel aandacht krijgt ook Coaster Express, in een vorig leven nog Wild Wild West. Deze houten achtbaan bevindt zich in het westerngedeelte van het park Old West Territory. De achtbaan oogt bijzonder indrukwekkend, maar de ritervaring is helaas iets minder.
Voor de kinderen zijn er nog twee leuke kinderachtbanen.
In de Spaanse hitte zijn de waterattracties Río Bravo, Cataratas Salvajes en Rápidos ACME absolute afkoelers, al lopen de wachtrijen hier wel hoog op. Nadeel is dat deze attracties een drijfnatte finale kennen. U bent gewaarschuwd.
Naast al dit attractiegeweld zijn er nog andere intense attracties, zoals de immense drie-torige La Venganza del Enigma (Riddler's Revenge) of de top spin Lex Luthor Invertatron. Daarnaast kunnen de kinderen zich volop uitleven in Looney Tunes land, of bij Scooby Doo.
Bovendien zijn de shows bijzonder leuk.
Het park is ideaal combineerbaar met een bezoek aan Madrid als city-trip.