Het Spaanse themapark Parque Warner Madrid opende op 6 april 2002 als Warner Bros. Movie World Madrid nabij San Martín de la Vega. Het park was één van de acht Europese parken onder het management van Six Flags.

History-ParqueWarner

Hoofdaandeelhouder van het park was de Community of Madrid. Het park opende als één van de grootste themaparken van Europa, met film als centraal thema. Het park bevatte vijf grote themagebieden: DC Super Heroes World, Cartoon Village, Old West Territory, Hollywood Boulevard, and Warner Bros. Studios. Vijf achtbanen werden dat jaar geïntroduceerd, met onder meer de Giant Inverted Boomerang Stuntfall, twee B&M coaster, de Inverted achtbaan Batman la Fuga en de Floorless coaster Superman / la Atracción de Acero. Ook was er de imposante houten achtbaan Wild Wild West, die later zou hernoemd worden naar Coaster Express. Voor de jongere bezoekers was er in Cartoon Village de superleuke Tom y Jerry.

Het management contract met Six Flags verliep in 2004, Time Warner en enkele Spaanse investeerders namen de dagdagelijkse leiding van het park over. Pas in 2005 opende het park de eerste noemenswaardige nieuwe attractie, gebaseerd op de populaire hond Scooby Doo. Bezoekers moeten in deze interactieve attractie zoveel mogelijk doelen raken. Ondanks de vele 2D-decors, is het een populaire attractie.
De verandering van het bestuur van het park leidde in 2006 tot een naamsverandering van het park: Parque Warner Madrid was vanaf dan de nieuwe officiële naam. In 2007 kwam het park onder de vleugels van Parques Reunidos, de groep die eveneens Bobbejaanland heeft over gekocht. Ook het andere pretpark van Madrid, Parque de Atracciones, is in handen van deze groep.
Zij introduceerden twee nieuwe attracties in 2009: de verfrissende en leuk ogende splash battle Yogi Bear waterride en de kinderachtbaan in Cartoon Village Correcaminos Bip Bip. Voor het tienjarig bestaan van het park in 2011 opende het park 5 nieuwe attracties door het kindergebied uit te breiden. Bovendien werden enkele shows helemaal vernieuwd.

{module 120}

In 2014 opende Parque Warner Beach, een groots waterpretpark.

In 2023 is het uitkijken naar de opening van Batman Gotham City Escape, een multilaunch coaster. Het is een vrij unieke achtbaan voor Europa