Trotseer de vernieuwde waterbaan / dark ride

De indoor waterattractie Valhalla in Blackpool Pleasure Beach werd na een lange periode van onderhoudswerken op 10 mei heropend. De eerste reacties waren alvast bijzonder lovend.

Op het einde van het seizoen 2011 sloot de geliefde waterattractie Valhalla haar deuren voor een hele heropmaak. Blackpool Pleasure Beach investeerde maar liefst £ 4 miljoen om een van de meest geliefde attracties van het park te moderniseren met onder meer enkele nieuwe opwindende effecten.

20230515 BPB Valhalla1200800 1

Droog blijven in deze attractie is een mission impossible, en dat is niet veranderd. Bezoekers worden meegenomen in een vikingboot op een vier minuten durende adembenemende supersnelle tocht naar het hiernamaals. Op hun tocht trotseren de bezoekers meedogenloze elementen, waaronder vuur, water, sneeuw en donder en bliksem. Hun reis brengt hen naar een parallelle wereld om het Walhalla te bereiken, waarbij ze vriestemperaturen van -20°C ervaren maar ook de hitte van meer dan 43°C zullen voelen.
Valhalla neemt de bezoekers mee door brullende vuren en ijskoude mist. Deze tocht zal alle mogelijke grenzen testen. Achter elke bocht wacht wel een verrassing die kan schokken of die opwinding kan oproepen. Mocht je deze reis overleven dan word je geprezen als een echte Viking-krijger.

De langverwachte heropening van een van de beroemdste attracties van het park heeft op voorhand veel speculatie maar ook veel opwinding veroorzaakt bij de pretparkfans in het Verenigd Koninkrijk.
De uitdrukking ‘You will get wet, you may get soaked’ is duidelijk nog steeds van toepassing in deze attractie. Valhalla omvat een reservoir met meer dan anderhalf miljoen liter water. Dit is genoeg om meer dan twee olympische zwembaden te vullen. De ritbeleving werd op enkele punten aangepast. Scènes werden vernieuwd, uitgebreid of zelfs toegevoegd. Vele effecten werden gemoderniseerd, de soundtrack werd helemaal vernieuwd. Ook de facade van de attractie werd grondig aangepakt.

20230515 BPB Valhalla1200800 2

Amanda Thompson, de CEO van Blackpool Pleasure Beach, vertelt: “We zijn enorm verheugd dat onze bezoekers kunnen genieten van het harde werk de afgelopen jaren. De vernieuwde attractie is absoluut sensationeel en zal onze bezoekers zeker doen verlangen naar meer. Zij die zich de originele attractie herinneren, herkennen wellicht nog enkele van de meest geliefde passages, maar deze heruitvinding van Valhalla biedt in zijn geheel een totaal nieuwe meeslepende ervaring die onze bezoekers zal bijblijven!"

Adam Slevin, Director of Creative, Design & Experience bij Blackpool Pleasure Beach, voegt eraan toe: “We hebben zo hard gewerkt om de perfecte balans te vinden tussen het behouden van nostalgie, het updaten van de attractie met de nodige zorg en liefde en het toevoegen van een paar verrassingen voor fans. Valhalla zal zelfs de grenzen van de meest zelfverzekerde achtbaanrijder op de proef stellen, met dalende temperaturen, vurige ovens en stromend water.

Info en foto's: Blackpool Pleasure Beach