Overzicht Europese illusieshows 2023 in pretparken

De voorbije jaren hebben we in Bellewaerde, Bobbejaanland en Walibi kunnen genieten van magische grootmeesters als Christian Farla, Aaron Crow, Magus Utopia, Patrick Pickart, Rob en Emiel, Sittah Koene,... Dit seizoen zijn er ook in diverse Europese parken indrukwekkende magic shows te bewonderen.

Graag willen we een overzichtje aanbieden en uitbreiden indien mogelijk.

 

Blackpool Pleasure Beach (Verenigd Koninkrijk): Evolution of Magic - Craig Christian en Elisabeth Best

In het Britse Blackpool Pleasure Beach kunnen bezoekers genieten van een spectaculaire magic show waarbij de lijnen van het (on)mogelijke worden opgezocht. De show is een samenwerking van Craig Christian, een meester in manipulaties en Elisabeth Best, ooit nog halve finaliste in Britain’s got Talent. De show vindt plaats vanaf 24 juni 2023 in de Horseshoe.

Meer info: https://www.blackpoolpleasurebeach.com/shows/evolution-of-magic/

Europa-Park (Duitsland): Secret - Vincent Vignaud

In Europa-Park draait tot eind september de illusieshow Secret. In deze show kunnen de bezoekers genieten van de Franse illusionist Vincent Vignaud. Hij brengt meer dan een dozijn sensationele grote illusies. Het spektakel vindt plaats in Teatro, waar hij samen met het Europa-Park Showballet het beste van zichzelf geeft.

Meer info: https://www.europapark.de/nl/attractiepark/shows/secret-de-illusie-show-met-vincent-vignaud

20230430 MagicShows EuropaPark1200800

Fort Fun Abenteuerland (Duitsland): Secret Magic Club - Mellow en Till Frommel

In het Duitse pretpark Fort Fun treden twee jonge goochelaars op in de show: Secret Magic Club. Dit is het tweede seizoen dat zij optreden in Fort Fun met deze show. Zij brengen een combinatie van magie en comedy, met video- en projectie-effecten. Ze zijn interactief met het publiek.

Meer info: https://fortfun.de/shows

20230430 MagicShows FortFun1200800

Futuroscope (Frankrijk): IllusiO - Bertran Lotth

IllusiO is een grote theater magicshow, waarbij illusies en goocheltruuks de revue passeren. Bertran Lotth draait al enkele decennia mee als illusionist en geniet in Frankrijk de nodige TV-bekendheid. Sinds 2002 werkt hij ook verschillende seizoenen in Futuroscope.

Meer info: https://www.futuroscope.com/en/attractions-and-shows/illusio-a-magical-destiny

20230430 MagicShows Futuroscope1200800

Moviepark Germany (Duitsland): Sherlock Holmes: A Game of Mystery - Christian Farla

Na een succesvolle show in 2022 keert de Nederlandse illusionist Christian Farla terug naar Movie Park Germany en kruipt hij opnieuw in de huis van Sherlock Holmes. Vanaf 22 juni, 8 weken lang, brengt hij een zijn wervelende show, met een vernieuwde verhaallijn en enkele nieuwe illusies. Samen met zijn team en de Show Girls of Magic zal hij de bezoekers opnieuw in de ban houden.

Meer info: https://www.moviepark.nl 

20230430 MagicShows MoviePark1200800

Parc Astérix (Frankrijk): Chronos - Mickael Castrale Bela

In het Théâtre de Panoramix kunnen de bezoekers genieten van magie en illusies in de show Chronos. In dit spektakel wordt het publiek meegenomen op een reis doorheen de tijd. Illusionist Mickael Castrale Bela werkt al eventjes voor Parc Astérix. Hij heeft ook eerder opgetreden in Mer de Sable.

Meer info: https://www.parcasterix.fr/parc/spectacles/chronos-magie-et-illusions

20230430 MagicShows ParcAsterix1200800

Walt Disney Studios Park (Frankrijk): Mickey and the magician

In het Franse Walt Disney Studios Park kunnen jong en oud genieten van de prachtige show Mickey and the magician. Deze wordt gehouden in het Animagique Theater. Het is een wervelend muzikaal spektakel met zeer leuk gebrachte illusies en adembenemende speciale effecten. Gastheer is Mickey Mouse.

Meer info: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/entertainment/walt-disney-studios-park/show-mickey-and-the-magician/

20230430 MagicShows WaltDisneyStudios1200800

Info: via de verschillende parken, tekst Parkworld.be
Foto's: Blackpool Pleasure Beach, Europa-Park, Fort Fun Abenteuerland, Futuroscope, Movie Park Germany, Parc Astérix, Disneyland Paris