Nieuwe attracties voor Fort Fun Abenteuerland

Het Duitse pretpark Fort Fun Abenteuerland opent op 1 mei een nieuw gebied, Yakari Erlebniswelt, waar de bezoekers leuke en nieuwe avonturen zullen kunnen beleven.

Yakari is in Duitsland een populair fictief karakter. Hij is een jonge indiaan uit de Sioux stam en hij is altijd verlekkerd op avontuur, samen met zijn trouwe metgezel Kleine Donder. Dit inspireerde Fort Fun om een wereld van Yakari te openen met allerlei avontuurlijke attracties. Op termijn zal deze “prairie” 10.000 m2 in beslag nemen. In 2023 openen er alvast 2 attracties met komend seizoen en het seizoen erop nog enkele verdere uitbreidingen.

20230425 FortFun Yakari1200800 1

In 2023 opent Fort Fun alvast een waterglijbaan ‘Yakaris rutschige Wasserfälle’ en een paardenritbaan ‘Kleiner Donners wilder Ritt’.
Yakaris rutschige Wasserfälle maakt gebruik van het glooiende landschap van Fort Fun. Deze waterglijbaan is 18 meter hoog en 80 meter lang. Met rubberen opblaasbootjes kunnen jong en oud genieten van een spetterende afdaling. Voor de watervoorziening wordt grotendeels gebruik gemaakt van een ondergrondse tank die regenwater opvangt. Hiermee wil men duurzaam en spaarzaam zijn wat betreft water. Zeker tijdens warme zomers wanneer de watervoorziening moeilijker is. Voor directeur Andreas Sievering is duurzaamheid een belangrijk thema: “We hebben duurzaamheid tot een belangrijk onderwerp gemaakt in ons park. Behalve Fairtrade koffie en een statiegeldsysteem, hebben we ook zorgvuldig nagedacht over het thema water.”

20230425 FortFun Yakari1200800 2

De kinderheld Yakari trekt op avontuur met zijn trouwe metgezel ‘Kleine Donder’. Om die reden was het niet onlogisch om ook een attractie uit te werken voor hem.
In ‘Kleiner Donners wilder Ritt’ ontdek je op een paard het platteland en de prairi die beschreven worden in de Yakari-boeken.

Er staan tot 2025 nog meer attracties op de planning die allemaal een link hebben met Yakari
en zijn vrienden. “De Yakari-wereld breidt zich beetje bij beetje uit. We hebben nog een paar verrassingen in petto voor onze jongste gasten”, onthult marketingmanager Dijamant Neziraj.

20230425 FortFun Yakari1200800 3

Fort Fun Abenteurland bestaat nu 51 jaar. Het park is prachtig gelegen in de prachtige en glooiende natuur van Sauerland. De combinatie van de natuur, de bosrijke omgeving en de verschillende familievriendelijke attracties, maken Fort Fun tot een bijzonder leuke bestemming om te ontdekken.
Het park heeft ook enkele overnachtingsmogelijkheden.
De regio zelf nodigt uit tot een fijne vakantie van korte tot lange duur.

Info en foto's: Fort Fun Abenteuerland