Technische repetities in april

Eén van de populairste attracties in Europa zal dit seizoen opnieuw heropenen, namelijk Valhalla in Blackpool Pleasure Beach.

Valhalla is een indrukwekkende indoor waterattractie in het Britse Blackpool Pleasure Beach. Deze attractie opende op 14 juni 2000 en is een van de grootste indoor waterattracties ter wereld. Een ritje duurt net iets langer dan 6 minuten. De attractie is in feite een combinatie van een waterattractie, met verschillende drops, en een darkride, waarbij verschillende special effects worden gebruikt om water, sneeuw en vuur na te bootsen. De attractie kostte maar liefst £ 15 miljoen.

20230325 BPB Valhalla1200800 1

Sinds 2019 is Valhalla gesloten voor grootse opknapwerken. Na een afwezigheid van drie jaar vanwege de pandemie en diverse uitdagingen om specifieke materialen aan te voeren van over de hele wereld, is Valhalla bijna klaar voor heropening: als alles goed verloopt, dan kunnen bezoekers vanaf 7 april 2023 opnieuw genieten van dit top-avontuur. In april staan er wel nog technische repetities op het programma; hierbij worden verschillende test-evaluaties doorlopen om te controleren of alle onderdelen en rit-elementen naar behoren en verwachting functioneren. Het park wilde alvast met de updates voldoen aan de hedendaagse sensatie-verwachtingen van de bezoekers. Valhalla zal dus wellicht nog enkele verrassingen in petto hebben voor de dappere gasten.

Amanda Thompson, de CEO van Blackpool Pleasure Beach, vertelt: "We weten hoe lang fans hebben gewacht op ons om de heropening van Valhalla aan te kondigen, en we zijn ervan overtuigd dat ze niet teleurgesteld zullen zijn met onze aanpassingen en verbeteringen in wellicht een van de meest geliefde attracties van het land. Het Blackpool Pleasure Beach team heeft achter de schermen hard gewerkt en we kunnen niet wachten om de beroemde Valhalla-waterval weer in het park te zien."

Ook Adam Slevin,Director of Creative, Design & Experience in Blackpool Pleasure Beach, kijkt uit naar de heropening: "De heropening van Valhalla was een lastig geheim om te bewaren. We openen Valhalla in eerste instantie voor technische repetities, wat betekent dat de rit de hele dag met tussenpozen kan werken en dat sommige elementen van de attractie mogelijk niet werken. We waarderen het geduld van onze gasten terwijl we dit enorme project hebben uitgevoerd, waarbij we hebben samengewerkt met talloze experts uit de branche om de ritervaring te verbeteren en de bezoeker een welverdiende verrassing te geven. De legende is teruggekeerd naar Blackpool Pleasure Beach en we kunnen niet blijer zijn."

20230325 BPB Valhalla1200800 2

Bezoekers worden meegenomen op een reis naar het Walhalla, aan boord van een longboat. Het walhalla was volgens de Noorse mythologie de hemel voor de dapperste vikingen, een rijk dat geleid werd door de god Odin. In de attractie reizen de gasten naar een parallelle wereld onder leiding van een dappere Viking genaamd Ivàr. Daar zullen ze de geest van Odin ontmoeten en naar het hiernamaals gaan om te proberen het Walhalla te bereiken. Tijdens hun reis zullen de bezoekers verschillende elementen ervaren: vuur, ijs en veel water.

Info en foto's: Blackpool Pleasure Beach