Geen Starliner in Legoland Florida

2010-07-Starliner

Eén van de klassieke houten achtbanen die Florida rijk is, is zonder twijfel de houten achtbaan Starliner uit het voormalige Miracle Strip park in Panama City Beach. Toen dat park in 2004 definitief de deuren moest sluiten, kocht Kent Buescher, toenmalige eigenaar van Cypress Gardens de achtbaan over in 2006.
 


De Miracle Strip rollercoaster zit weer zonder thuis

Eén van de klassieke houten achtbanen die Florida rijk is, is zonder twijfel de houten achtbaan Starliner uit het voormalige Miracle Strip park in Panama City Beach. Toen dat park in 2004 definitief de deuren moest sluiten, kocht Kent Buescher, toenmalige eigenaar van Cypress Gardens de achtbaan over in 2006. Op dit moment wordt Cypress Gardens getransformeerd in een Legoland-paradijs en in de huidige plannen is er geen plaats meer voorzien voor deze houten achtbaan.

Wanneer het vernieuwde park in 2011 zal openen, zullen meer dan 50 attracties en shows deel uitmaken van het aanbod, zelfs de Cypress Gardens’ botanical gardens en de befaamde water-ski shows zullen geïntegreerd worden. Dat gold dus niet voor Starliner, waarvoor men nu een nieuwe thuishaven zoekt. Starliner was de allereerste permanente houten achtbaan in de appelsienenstaat. Het maakte zijn debuut in Panama City Beach in 1963. De baan behoort tot de klassiekers in zijn genre, er bestaan nog maar slechts 11 soortgelijke houten achtbanen. Het ontwerp was van de hand van John Allen, die voor Philadelphia Toboggan Co. werkte.