Wizarding World of Harry Potter geopend

Hoge verwachtingen voor Harry Potter

De Wizarding World of Harry Potter, de toverwereld van Harry Potter in het Universal Orlando Resort, werd afgelopen week feestelijk geopend, met de hulp van vele sterren uit de Harry Potter saga, zoals Harry Potter acteur Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Tom Felton, James en Oliver Phelps, Matthew Lewis, Bonnie Wright, Michael Gambon, Warwick Davis, maar ook duizenden enthousiaste fans. Het is momenteel officieel de enige plek ter wereld waar de avonturen van Harry Potter tot leven komen.

2010-06-HarryPotter-Nieuws1

Ook al is het geheel pas geopend, men is al meer dan vijf jaar in de weer in Islands of Adventure, om de toverwereld zo realistisch mogelijk te maken. Het maakt alvast dat dit de meest spannende pretparkervaring was om naar uit te kijken al die jaren.
De Harry Potter boeken en films hebben de harten en geesten van miljoenen mensen betoverd en begeesterd en nu, kunnen de gasten zelf eens op avontuur gaan in deze magische wereld in het Universal Orlando Resort.
De attracties, winkels, restaurants, allen hebben ze een link en thema gekregen naar passages of personages uit de verhalen van Harry Potter, een figuur die geboren werd uit de pen van schrijfster J.K. Rowling.

Bezoekers van de Wizarding World of Harry Potter zullen worden meegesleept in de avonturen van Harry Potter. Zij zullen een rondleiding krijgen in het beroemde Zweinstein kasteel (Hogwarts), winkelen in Hogsmeade of dineren in de bekende herberg “de Drie Bezemstelen” (the Three Broomsticks). Andere avonturen zijn onder meer een vliegervaring met Harry Potter, een ritje op de draak, het drinken van het beroemde Boterbier, het eten van exploderend snoep en uiteraard nog veel meer leuke zaken.

2010-06-HarryPotter-Nieuws2


"We hebben een speciale plek gecreëerd dat men nergens ter wereld kan terugvinden." vertelde Tom Williams, CEO van Universal Parks & Resorts. "De avonturen van Harry Potter behoren tot de meest populaire van onze tijd - en wij wilden hen tot leven brengen. Op die manier worden onze gasten in het midden van een Harry Potter avontuur gedropt en krijgen ze echt de indruk alsof ze in de films met Harry en zijn vrienden zitten."

"Ik vertelde het reeds van in het begin: of we doen dit goed, of we beginnen er beter niet aan.", aldus schrijfster JK Rowling. "De teams van Universal en Warner Bros hebben het meer dan goed gedaan, dus ik ben echt gelukkig."

Het hart van deze toverwereld is Hogwarts Castle, zichtbaar van overal in Islands of Adventure. Eens binnen het kasteel vindt men wel de meest spannende attractie ooit gebouwd: Harry Potter and the Forbidden Journey.
Deze geheel nieuwe attractie combineert een krachtige verhaallijn met spectaculaire nieuwe technologie voor een attractie, waardoor de bezoeker helemaal ondergedompeld wordt in dit avontuur. De attractie zal de bezoeker doen zweven over Zweinstein, ontsnappen aan een aanval van een draak, men zal zeer dichtbij de beruchte beukwilg Whomping Willow komen. Er zit zelfs een scene bij, waarbij men een spelletje Zwerkbal zal doen… En dit is nog maar de tip van de sluier…

"Ik herinner me nog toen ik in het begin opdraafde in de films, ik op die jonge leeftijd wel wenste dat deze wereld echt kon bestaan en dat ik er een deel van kon uitmaken." aldus Daniel Radcliffe, die de rol van Harry Potter speelt in de film. "Het is verbazingwekkend dat mensen uiteindelijk de kans hiertoe krijgen."