Harry Potter sterren krijgen al een voorsmaakje

Opening van The Wizarding World of Harry Potter op 18 juni 2010

Enkele sterren uit de Harry Potter saga krijgen een exclusieve sneak preview van The Wizarding World of Harry Potter. De groep met onder meer de sterren Emma Watson, Robbie Coltrane, James and Oliver Phelps en Matthew Lewis kregen een rondleiding in Hogsmeade: ze verkenden de winkeltjes zoals Zonko's, een winkeltje vol magie, grappen en grollen.

Honeydukes is vlakbij, en hier kunnen de kinderen chocoladen kikkers kopen of het snoepgoed met allerlei vreemde smaken. De Britse pubs zijn The Three Broomsticks en Hog's Head pub. Hier kregen onze sterren een portie boterbier. Aa de overkant van de straat is The Owlery, het uilenhuis waar elke levering naar de kinderen in het kasteel worden gebracht per uil. In The Owl Post ken men overigens echte brieven versturen met een postzegels van Hogsmeade en een postzegelstempel van The Wizarding World of Harry Potter.

Emma Watson koos een toverstokje uit in "Ollivanders Wand Shop", en blijkbaar had ze meteen een goed stokje uitgekozen. In Dervish and Banges ontdekt men dan weer enkele magische instrumenten en materialen.
De tocht ging verder naar Hogwarts castle, waar diverse entertainers hun laatste repitities aan het afwerken zijn, alvorens het grote werk begint. In het kasteel van Hogwarts huist een tot nu toe goed bewaard geheim: Harry Potter and the Forbidden Journey, een fascinerende nieuwe attractie met nieuwe technologie om de tovenaarskunsten optimaal te doen ervaren.

Vele mensen wachten alvast vol ongeduld op de opening. Op 18 juni zal het alvast zo ver zijn...