Geen wachtrijen meer in Walt Disney World?

Experiment in Florida

Momenteel is Walt Disney World bezig met enkele testen om de lange wachtrijen te vervangen door enkele wachtgebieden. Wachtrijen aan de populaire attracties worden immers steeds langer, en op die manier verliezen mensen tijd en hun goed humeur. Daarom heeft men enkele testen uitgevoerd op dinsdag en woensdag in Disney’s Hollywood Studios, waarbij een groep mensen nummers kreeg toegewezen om de populaire achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster te berijden.

Deze test is vergelijkbaar met het nieuwe systeem dat men in Fantasyland reeds wou uitproberen bij de vernieuwing van Dumbo. Daar kunnen mensen in plaats van in een wachtrij te staan aanschuiven, zich bezighouden in een circustent met allerlei interactieve spelletjes, zoals Carnival Games, Rock Band, Guitar Hero of DJ Dance. Er is ook een winkeltje waar men tijdterwijl in kan rondkijken. Men moet uiteraard wel in dit gebied blijven wachten, het is niet de bedoeling dat men snel even een andere attractie kan gaan uittesten. Bij het betreden van de ruimte wordt men aan een bepaalde groep toegewezen, en wanneer die groep wordt afgeroepen, begeeft men zich naar de eigenlijke attractie.
Dit nieuwe systeem zal geen vervanging zijn voor het populaire Fastpass systeem van Disney. Daar krijgt men een ticket, met de rijtijd aangegeven, en moet men zich op dat tijdstip terug begeven naar een aparte Fastpass-ingang. Dit systeem is gewoon een denkpiste om het wachten een stuk aangenamer te doen verlopen. Het zou ook een einde maken aan het zgn. queue-jumping (mensen die voorsteken in de wachtrij). Maar uiteraard is dit alles nog in testfase, en het kan zijn dat na evaluaties, het systeem , wanneer de uitbreiding van Fantasyland voltooid is in 2012 of 2013, er helemaal anders zal uitzien…

Uiteraard is het ook onmogelijk om het ganse park “wacht-vrij” te maken: er zullen nu eenmaal populaire attracties zijn, die veel mensen aantrekken. Disney wil alleen graag dat mensen die met kinderen vastzitten op die manier, toch een leuke “wachttijd” aan te bieden. Zo zijn er nu reeds leuke interactieve groeps-spelletjes in Epcot, die het wachten een pak aangenamer maken.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.