Drama in SeaWorld Orlando

Trainer gedood door orka

Eén van de orka's in SeaWorld Orlando heeft een trainer het water ingesleurd. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. Het is onduidelijk vooralsnog of de vrouw verdronken is, of overleden omdat ze geplet werd door het dier.

De hoofdshow in het SeaWorld Shamu Stadium was afgelopen, en na afloop maken de trainers tijd om een deel van het publiek nog meer informatie te geven. Daar werd de ervaren trainer, Dawn Brancheau, door het zeezoogdier het water ingetrokken. Het is niet duidelijk of het dier wou spelen of echt aanvallen. Tijdens de show zou de bewuste orka Tilikum zich al redelijk nukkig hebben gedragen en niet meteen de aanwijzingen van de trainers hebben gevolgd. Het is bovendien niet het eerste incident met Tilikum. In 1991 doodde deze orka toen ook al een trainer, in Sealand of the Pacific in Victoria in British Columbia.

Het publiek werd meteen geëvacueerd, en het slachtoffer werd uit het water gehaald. Reanimatie hielp helaas niet meer, men kon enkel maar haar overlijden vaststellen.

De show in een ander SeaWorld park in San Diego werd later die dag geannuleerd omwille van de gebeurtenissen. Het park in San Antonio in Texas is gedurende de week in deze periode van het jaar gesloten.

Ondertussen is bevestigd dat de show op zaterdag opnieuw zal plaats vinden.