TRON Lightcycle / Run

Nieuwe achtbaan in Walt Disney World

In Magic Kingdom in het Amerikaanse Walt Disney World (Orlando) is men volop bezig met de laatste voorbereidingen om op 4 april 2023 de nieuwe achtbaan TRON Lightcycle / Run.

Het Disney-park in Orlando heeft het concept overgenomen van zusterpark TRON Lightcycle Power Run uit Shanghai Disneyland. Deze achtbaan werd gebaseerd op de film Tron Legacy uit 2010. Het wordt aangekondigd als de ultieme overlevingsrace, waarbij men op een epische zoektocht gaat naar de Grid, de donkere, computergestuurde wereld zonder horizon van TRON.

20230131 WDW Tron1200800 1

In 1982 schreef Disney filmgeschiedenis met TRON, de eerste productie in zijn soort waarin live-actie werd gecombineerd met computer gegenereerde beelden en tegenlicht-animatie. Deze iconische film inspireerde vervolgens videogames, stripboeken, een animatieserie en het vervolg TRON: Legacy uit 2010, evenals deze nieuwe Disney-pretparkattractie.

Om toegang te krijgen tot TRON Lightcycle / Run moet men in de virtuele wachtrij. Bezoekers moeten de My Disney Experience-app gebruiken om de attractie te kunnen betreden. Er is geen stand-by wachtrij beschikbaar. Elke bezoeker mag tijdens de reguliere openingsuren maximaal één keer per dag in de virtuele wachtrij komen.
Bezoekers kunnen ook individuele Lightning Lane-toegang voor deze attractie kopen. De aankopen voor deze Lightning Lane-toegangen zijn beperkt beschikbaar, kunnen worden gewijzigd of gesloten, kunnen per datum verschillen en kunnen niet worden gegarandeerd.

20230131 WDW Tron1200800 2

De achtbaan zelf wordt gemaakt door het Nederlandse achtbanenbedrijf Vekoma. Het is een motorbike roller coaster model, met LIM lancering. De lengte van de attractie is 966 meter lang. Men gaat niet ondersteboven in deze rollercoaster. Met een snelheid van bijna 100 km/u is het een van de snelste Disney-achtbanen. De achtbaan heeft dankzij een dubbel station een hoge maximum capaciteit van 1680 bezoekers per uur.

Info en foto's: Walt Disney World, Disney Parks