Nieuwe attractie in Disney World's Typhoon Lagoon

Family Raft in de planning

Om zich te wapenen tegen het nieuwe waterpark van Universal, Volcano Bay, dat volgend jaar opent, plant Walt Disney World in haar waterpark Typhoon Lagoon een nieuwe waterattractie.

20160611 WDW typhoon lagoon180De plannen werden ondertussen reeds ingediend door Walt Disney World aan het South Florida Water Management District en die tonen plannen voor een nieuwe raft ride.
De nieuwe waterattractie zal in het noordelijk gedeelte van het water park gebouwd worden, vermoedelijk in de buurt van de Crush 'n' Gusher water coaster raft ride. Het belooft een grootse attractie te worden, met een oppervlakte van ruim 8000 m2.

Typhoon Lagoon opened haar deuren in 1989. Het park maakt deel uit van Walt Disney Resort in Orlando, dat 4 themaparken en 2 waterparken herbergt. Behalve Typhoon Lagoon is er ook het waterpark Blizzard Beach dat in 1995 opende. Het park telt verschillende attracties, waaronder drie raft rides; een zogenaamde lazy river; en een speciale lagune waar bezoekers tussen de tropische vissen, roggen en haaien kunnen zwemmen. Het park heeft ook een enorm groot golfslagbad en een leuk kindergedeelte.

Het is al eventjes geleden dat Disney nog investeerde in nieuwe attracties voor de waterparken. Toch steeg het bezoekersaantal voor beide waterparken met 5%. Toch verwacht men een zware concurrentieslag de komende jaren wanneer Universal haar waterpretpark opent, Volcano Bay.

20160611 WDW typhoon lagoon640