Fast & Furious: Supercharged in Orlando

Disaster! sluit voorgoed

Binnenkort sluit de attractie “Disaster!” uit de Universal Studios Orlando permanent om plaats te maken voor Fast & Furious: Supercharged.

20150827 FandF180De nieuwe attractie is uiteraard gebaseerd op de populaire filmreeks “The Fast & the Furious”. Het is evenwel nog eventjes wachten tot in 2017 vooraleer de liefhebbers van snelle wagens zich kunnen vermaken in deze attractie.

Deze nieuwe spectaculaire attractie komt dus in het San Francisco gedeelte van het park. Momenteel kunnen de bezoekers een laatste keer genieten van “Disaster!”, die op 8 september zal sluiten. Later zal ook de show “Beetlejuice Graveyard Revue” stop gezet worden.
Het is uiteraard geen verrassing dat ook in Florida een attractie rond “The Fast & the Furious” zou geopend worden. In Universal Studios Hollywood debuteerde deze attractie reeds als onderdeel van de iconische Studio Tour.

De attractie Disaster! opende in 2008 als vervanger van de legendarische attractie Earthquake die in 1990 opende. De show rond Beetlejuice debuteerde in 1992, en werd in 2014 een laatste keer herwerkt.

De voorbije jaren investeerde Universal Orlando resort heel veel in het Studios-park. Zo opende in 2013 de spectaculaire attractie Transformers: The Ride 3-D in het Universal Studios themapark. Het daaropvolgende jaar kwam ook Harry Potter naar het Studios park met de attractie “the Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley”.
Volgend jaar opent in het zusterpark Islands of Adventure Skull Island: Reign of Kong. Bovendien is men ook buiten de parkgrenzen bezig met uitbreiding. Zo bouwt Universal momenteel aan een hotel met 1000 kamers, genaamd Sapphire Falls. Ook staat een waterpark in de steigers, dat de naam Volcano Bay zal meekrijgen.

20150827 FandF640