SeaWorld stelt Mako voor

Hoogste achtbaan Orlando voor 2016

In de zomer van 2016 opent een nieuwe achtbaan in SeaWorld Orlando: Mako. Meteen de snelste, hoogste en langste achtbaan in Orlando.

20150604 Seaworld mako180Mako wordt de vijfde achtbaan in SeaWorld Orlando. De oudste achtbaan dateert uit 1998 en is de waterachtbaan Journey to Atlantis. Shamu Express is een leuke familie-achtbaan. Kraken en Manta zijn twee intense achtbanen, geproduceerd door Bolliger & Mabillard. Ook nu zal B&M de nieuwe achtbaan leveren. Het betreft een hypercoaster. De eerste in pretparkengebied bij uitstek.

Met een hoogte van 61 meter wordt hij meteen de hoogste in Orlando. Lang zal hij niet van die titel genieten met de geplande SkyScraper die maar liefst 150 meter hoog zal zijn (meteen de hoogste ter wereld). Voorlopig is Hollywood Rip Ride Rockit (Universal Studios Orlando) de hoogste. Mako zou een top halen van net geen 120 km/u (momenteel is the Incredible Hulk in Islands of Adventure de snelste) en is maar liefst 1450 meter lang (Expedition Everest in Disney’s Animal Kingdom is voorlopig de langste). De rit zal doorspekt zijn met airtime.
Het station van de nieuwe achtbaan komt vlakbij het haaiencomplex. Het hele gebied wordt trouwens in een haaienkleedje gestoken: Mako, Shark Encounter, Sharks Underwater Grill, enkele winkeltjes en een scheepswrak…

De naam Mako verwijst naar de kortvinmakreelhaai, een van de snelste haaien. Deze haaiensoort kan wel 4 meter groot worden, houdt van een subtropisch klimaat en komt vooral voor in de Grote, Atlantische en Indische Oceaan. Net als deze vis zal de achtbaan snel gaan met korte bochten en extreme jumps.

Brian Morrow, de creatieve directeur van SeaWorld licht de nieuwe attractie alvast even toe: “In Mako zullen de bezoekers dezelfde sensatie ervaren als dit roofdier die in volle snelheid doorheen het water klieft op zoek naar haar prooi. Het wordt een mix van thrill, spanning en pret.”
Mako zal een uniek geluidssysteem in gebruik nemen. Niet alleen on-board maar ook vanuit het station en in de wachtrij zullen mensen de rit haast al kunnen meebeleven. Er komt ook aangepaste omgevingsmuziek, die verandert van toon wanneer de Mako-trein voorbij komt razen.
’s Nachts zal de achtbaan dankzij speciale verlichting van de treinen een heel andere ervaring geven: het zal lijken alsof de haai een prooi aan het volgen is.

20150604 Seaworld mako640