Nieuw in Orlando (2017): Volcano Bay

Universal stelt nieuw waterpretpark voor

Orlando mag alweer een nieuw park begroeten: Universal Orlando kondigde immers het nieuwe waterpretpark Volcano Bay aan.

20150602 UniversalWater180Het duurde eventjes, maar Universal heeft afgelopen week toch een officiële bevestiging uitgestuurd. De plannen voor een nieuw waterpark werden door het film resort in februari reeds ingediend, maar nu pas was er groen licht. Het wordt naast het Universal Studios Park en Islands of Adventure het derde park in het Universal resort.

Het park is geinspireerd op tropische eilanden en zal meteen ook complementair zijn met Cabana Bay Beach Resort waar mensen kunnen overnachten. De plannen bevatten een grootse vulkaan, waaruit glijbanen vertrekken, een groot golfslagbad, een zogenaamde lazy River en ook een rapid River. Wet ‘n Wild Orlando is ook in handen van de groep, en op een boogscheut verwijderd, dus de verwachting is dat Universal een verschillend doelpubliek wil aanspreken.

De werken zouden pas eind 2016 starten. Het park zou 214,500 m2 groot worden en zou in 2017 haar deuren moeten openen. Er is nog geen bevestiging of het resort combi-tickets gaat hanteren.

20150602 UniversalWater640