Storybook Circus in Magic Kingdom Orlando opent einde maart

2012-02-disney-storybookcircus

Walt Disney World in het Amerikaanse Orlando kondigde een tijdje geleden aan dat het grootse plannen had om het Fantasyland gedeelte grondig te herschikken en fors uit te breiden.

 

Eerste fase New Fantasyland bijna klaar

De uitbreiding van Fantasyland is de grootste upgrade uit de geschiedenis van Disney. Het succes van Harry Potter in concurrerend themapark Universal’s Islands of Adventure is hier zeker niet vreemd aan.

2012-02-disney-storybookcircus-goofini180Eén van de belangrijkste onderdelen van het nieuwe Fantasyland wordt Storybook Circus. Een belangrijke attractie wordt de dubbele Dumbo carrousel, met het circus als open wachtruimte. Het Fantasyland Station voor de Walt Disney World Railroad krijgt een nieuw station, dat gebaseerd zal zijn op de trein Casey Jr., de circustrein die de verschillende dieren transporteerde. Ook de voormalige achtbaan Barnstormer zal in een nieuw kleedje openen einde maart. Dat wordt “The Great Goofini”, met een knipoog naar Goofy en meester-illusionist Houdini.

Voor de rest van het nieuwe Fantasyland gedeelte is het nog even wachten. Wel werd al de sluitingsdatum gecommuniceerd van "Snow White's Scary Adventures", de beroemde dark ride attractie, waarvan ook in Parijs een versie staat: 31 mei zal de laatste dag zijn om te genieten van deze attractie in Orlando. Het attractiegebouw wordt omgevormd tot Fairytale Hall, en zal dan fungeren als een ontmoetingsplaats voor de Disney prinsessen, die nu hun tenten hebben opgeslagen bij Mickey in Town Square Theater. Sneeuwwitje krijgt later een nieuwe attractie, The Seven Dwarfs Mine Train.