2011-11-SeaW

Vorig seizoen pakte Universal’s Islands of Adventures spectaculair uit met Harry Potter. Ondertussen is Disney al in de tegenaanval gegaan om bezoekers terug te winnen. Dit alles ging te koste van het bezoekersaantal in de SeaWorld parken.

 

SeaWorld Orlando in de tegenaanval

Zowel SeaWorld als Discovery Cove zullen de komende jaren enkele belangrijke vernieuwingen voorstellen aan het publiek. Enkele details over de uitbreidingen werden vorige week reeds bekend gemaakt.


TurtleTrek

In de lente van 2012 opent Turtle Trek in SeaWorld Orlando. Bij het ontwerpen van deze attractie werd trouw gebleven aan het concept van een SeaWorld attractie. Dit houdt in dat men wil uitpakken met een unieke ervaring, een state of the art attractie en waarbij in geval van dieren een dichtbij-ervaring mogelijk is.

2011-11-SeaW-manateeTurtle Trek zal bestaan uit een grote attractie en twee grootse dierenverblijven. De manatees, de Caribische zeekoeien, zullen gehuisvest worden tussen een honderdtal vissen. De manatee is een beschermde diersoort in Florida. SeaWorld Orlando heeft er een speciaal reddingsproject voor opgezet, waarbij reeds 240 manatees succesvol werden uitgezet terug in het wild. Het andere aquariumverblijf is voor de zeeschildpadden.
Daarnaast is ook een immens theater gebouwd, in de vorm van een dome, waar een 3D/360° film zal gespeeld worden waarbij de bezoeker alle actie om zich heen zal zien, niet alleen rondom zich, maar ook boven de bezoeker. De film zal de bezoeker het perspectief bieden van wat een zeeschildpad in de zee kan ontdekken.


Freshwater Oasis

2011-11-SeaW-DCIn Discovery Cove, het kleine zusterpark van SeaWorld Orlando, met beperkte toegang qua bezoekersaantallen, kan men nu reeds genieten om te zwemmen met dolfijnen, om tropische vogels te voederen, om te snorkelen tussen kleurrijke dieren en om te relaxen op stranden die je uit je dromen lijkt te herkennen.

Vanaf komend seizoen kunnen de bezoekers genieten van een nieuw zwemavontuur, tussen de speelse otters. De omgeving zal zeer woudrijk zijn, met nieuwsgierige klauwaapjes die in de bomen de actie zullen gade slaan. Deze tropische toevoeging zal een heuse wildlife ervaring geven aan de bezoekers.


Antarctica - Empire of the Penguin

De grootste aankondiging betreft Antarctica - Empire of the Penguin, de grootste investering voor het park, dat in 2013 zou moeten openen. Het betreft hier niet een gewoon nieuw pinguïn verblijf, maar een heus interactief avontuur, waarbij de nieuwste technologieën zullen gebruikt worden om af te dalen naar het rijk van de pinguïns. De bezoeker zal kunnen kennis maken met het meest zuidelijke continent, met de gevaren die er zijn, maar ook genieten van alle schoonheid die er heerst.

2011-11-SeaW-pinguin