Legoland Florida geopend

2011-10-LegolandFlorida

Minder dan twee jaar na de aankondiging dat Cypress Gardens werd overgenomen door Merlin Entertainments werd het park in Winter Haven, Florida, opnieuw geopend als Legoland Florida, het vijfde Legoland themapark in de wereld.

 

Vijfde Legoland opende de deuren

De groei van Merlin is alvast indrukwekkend. Dit jaar alleen al is Legoland Florida de achtste nieuwe attractie die de grote pretparkengroep opende. Hierdoor bevestigde Merlin zijn status als nummer 2 in de wereld en nummer 1 in Europa.

2011-10-LegolandFlorida-nieuwsLegoland Florida is net als de andere pretparken gebouwd rond diverse concepten van het wereldberoemde Lego-blokje. Meer dan 50 attracties in 10 thema-zones moeten de bezoekers warm maken voor een bezoekje aan het park, dat bovendien de botanische tuinen van Cypress Gardens behield.
Het themapark richt zich vooral op gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar. Het is een concept dat zowel in de VS als in Europa zijn succes al heeft bewezen. Legoland Californië werd voor de zesde keer op rij tot beste familiepark verkozen…
De ligging van het park is ideaal, tussen Orlando en Tampa, op drie kwartier rijden van beide populaire steden. De investering in het park diende meteen als katalysator voor andere ondernemingen om in de regio te investeren. Meer dan 1000 jobs warden rechtsreeks gecreëerd. Bovendien voorziet men nog een bijzonder sterke groei van het themapark, met volgend seizoen de opening van een waterpark, en de toevoeging van overnachtingsmogelijkheden. Ook zal men de komende jaren blijven investeren in de uitbreiding van het attractieaanbod.

Nick Varney, CEO van Merlin Entertainments, is alvast een bijzonder tevreden man: “Legoland Florida is tot nu toe één van de meest spannende projecten van Merlin en bovendien een heel belangrijk project. Florida is immers het belangrijkste toeristische centrum van de wereld. We zullen trouwens meer investeren in deze regio.
Ik was bovendien getuige van een transformatie van een park, en zag vele enthousiaste werklui die hard werkten om het park te maken tot wat het nu is, en daar mogen ze best trots op zijn. Het park is mooi, kleurrijk, en bovendien één en al fun. Ik heb geen enkele twijfel dat de bezoekers wild zullen zijn van wat ze hier zien. Ik weet dat ik het ben…”