Avatar krijgt thema-zone in Disney World

2011-09-DisneyAvatar

Groot nieuws uit Disney: Disney’s Animal Kingdom in Florida zou uitpakken met een volledig nieuw themagebied dat volledig in teken zal staan van Avatar, de populaire film.

 

Disney's Animal Kingdom plant een Avatar-Land

Als antwoord op de Wizarding World of Harry Potter pakte Disney World uit met een uitbreiding van Fantasyland, en hoe mooi dat ook is, het kon niet echt tippen aan de uitbreiding van Universal. Met nu een project voor te stellen van Avatar, zal men zeker hoge verwachtingen creëren om een fantastisch gebied neer te zetten.

2011-09-DisneyAvatar-nieuwsTijdens een persconferentie met Bob Iger en Tom Staggs werd duidelijk dat er een samenwerking wordt opgezet met Fox Filmed Entertainment en Lightstorm Entertainment van James Cameron. Samen met Disney zal een fantasiewereld gecreëerd worden in het magische dierenpark. Van de film zelf zijn nog twee sequels gepland, zodat men tijd heeft om het gebied tot in de puntjes af te werken, en mee te drijven met de hype die de volgende films ongetwijfeld met zich zal meebrengen.

De constructiewerken voor het Avatar-themagebied zouden in 2013 starten. De opening zal pas in 2017 zijn, wat aangeeft dat dit een immens project zal worden. Disney wilde nog niet meegeven of het effectief om een uitbreiding zou gaan, of om een vervanging van een andere zone. Er zouden alvast verschillende attracties te vinden zijn, alsook merchandising shops, restaurants en entertainment faciliteiten. Het nieuwe gebied zou de bezoeker de kans moeten geven om een hele nieuwe beleving mee te maken.