I-Walk Orlando wordt I-Drive Live

2011-08-Orlando

De ontwerpers van de nieuwe toeristische attractie op International Drive in het Amerikaanse Orlando hebben alvast een dispuut met Universal achter de rug: I-Walk Orlando zoals men het wilde noemen, geleek immers te sterk op Universal’s CityWalk.

 

Merlin manifesteert zich in Florida

2011-08-Orlando-nieuwsDaarom zijn de mensen van het nieuwe project met de naam I-Drive Live op de proppen gekomen. De eyecatcher van dit project is zonder twijfel Orlando Eye, het grote panoramische reuzenrad, dat bijna 130 meter hoog zal worden. Deze gigant wordt geflankeerd door een wassenbeeldmuseum van Madame Tussauds en een Sea Life aquarium. Al deze nieuwigheden vallen onder de groep van Merlin Entertainment, die in 2012 ook al uitpakken met een Legoland-pretpark in Florida.

Het I-Drive Live project zou zo’n 100 miljoen dollar kosten. Men kan deze terugvinden op de voormalige Mercado site, ten noorden van de Orange County Convention Center en ten zuiden van Sand Lake Road.
Er zouden ook enkele winkels en restaurants aanwezig zijn in een eerste fase. Op lange termijn zou er ruimte gecreëerd worden voor andere commerciële activiteiten. Daarnaast zou men ook gethematiseerde hotels willen bouwen, naar voorbeeld van Las Vegas. Dat klinkt alvast veel belovend…