Nieuwe attracties in Orlando op komst?

2011-03-Merlin-Eye

Merlin is momenteel volop bezig met constructiewerken voor Legoland Florida, maar tegelijk is het Britse bedrijf ook in gesprek met twee andere bedrijven om enkele nieuwe attracties te openen in het lege Mercado pand aan de bekende boulevard International Drive in Orlando.

Merlin plant een I-Walk Orlando

Merlin Entertainments Group is momenteel volop bezig met constructiewerken in Winter Haven voor Legoland Florida, maar tegelijk is het Britse pretparkenbedrijf ook in gesprek met twee andere bedrijven om enkele nieuwe attracties te openen in het lege Mercado pand aan de bekende boulevard International Drive in Orlando.

Merlin plant een soort I-Walk Orlando te openen, met drie bekende merken uit de groep. Zo onthulde men al een Madame Tussauds complex en The Orlando 'Eye' – een reuzenrad van maar liefst 130 meter hoog. Meer info over de derde attractie wilde men niet prijsgeven.

Blijkbaar zijn de gesprekken alvast in een vergevorderd stadium. Een datum is ook reeds vooropgesteld: 2013. De gesprekken worden gevoerd met Circle Entertainment Inc in New York en Unicorp uit Orlando.

“I-Walk Orlando is voorbestemd om een 'must visit' bestemming te worden wanneer men in Orlando is.”, aldus Nick Varney, CEO van Merlin Entertainments. “Met dit project zijn wij dat we enkele uitzonderlijke, en vernieuwende attracties kunnen brengen in Orlando, wat ongetwijfeld de meest opwindende locatie voor familie-entertainment is in de wereld.” Eerder dit jaar had Varney al laten vallen dat Legoland Florida niet de enige attractie van de groep zou worden in Florida, maar dat enkele kleinere attracties van hun bedrijf zeker zou passen in Centraal Florida, als een extra aanvulling op het reeds bestaande aanbod van Disney, Universal,…

Het bewuste Mercado pand is gelegen op ongeveer 1,5 mijl van het bekende Orange County Convention Center. De locatie kwam vrij nadat het Mercado shopping centrum in 2007 werd gesloten. Het zou moeten plaats gemaakt hebben voor een nieuw complex, maar dat project is nooit van de grond gekomen.