Fantasyland uitbreiding in Orlando

2011-01-WDW-Fantasyland

Walt Disney World zal het huidige Fantasyland gedeelte uitbreiden in het Magic Kingdom in Orlando. Het zal de grootste aanpassing in de geschiedenis van het park worden.
 

Kleine Zeemeermin komt ook naar Orlando

Walt Disney World zal het huidige Fantasyland gedeelte uitbreiden in het Magic Kingdom in Orlando. Het zal de grootste aanpassing in de geschiedenis van het park worden.

Het park reageert met de uitbreiding op het grootse succes van het nabij gelegen Universal’s Islands of Adventure park, dat afgelopen seizoen met de Wizarding World of Harry Potter een enorme boost kende.

Disney wil met de uitbreiding alvast hoge ogen gooien, en zal naast de eerder aangekondigde Dumbo-revamp in een gans circusomgeving ook uitpakken met een grootse Little Mermaid attractie, een kopie van de attractie in Disney's California Adventure.

Daarnaast zullen er individuele locaties gebouwd worden in de vorm van kastelen, hoeves of zelfs burchten waar de bezoekers hun favoriete prinsen en prinsessen kunnen ontmoeten. Maar Disney gaat zelfs een stap verder: kinderen kunnen de verjaardag meevieren van Doornroosje, samen met de goede feeën, of dansen met Assepoester.

In het kasteel van the Beast (uit Belle en het Beest), zal tevens een nieuw restaurant verrijzen, dat bestaat uit drie grote kasteelruimtes.

Slachtoffer wordt Mickey's Toontown Fair, het kleinste themaland. De attracties worden mee geïntegreerd in het nieuwe gebied, al krijgen ze allen een nieuw jasje. De kinderachtbaan the Barnstormer die zich bevond aan Goofy's Wiseacre Farm, zal ook blijven, maar krijgt een circusthema mee, zodat het gelinkt kan worden aan Dumbo.

Daarnaast komt er ook een nieuwe achtbaan in het thema van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen: The Seven Dwarfs Mine Train. Deze achtbaan is speciaal ontworpen voor kinderen, waarbij de trein diverse vreemde bewegingen zal maken in een mijn met duizenden diamanten.

2011-01-WDW-Fantasyland-news