Attracties Thrill Park Orlando bekend

orlandoattractie320x160

Het Orlando Thrill Park dat op International Drive zou geopend worden, heeft alvast serieuze aandacht getrokken bij diverse achtbanenfans in de wereld.

Spectaculaire attracties op International Drive

Het Orlando Thrill Park dat op International Drive zou geopend worden, heeft alvast serieuze aandacht getrokken bij diverse achtbanenfans in de wereld.

2010-12-Unicoaster_news

Als alles volgens plan loopt, dan zou het park in de zomer van 2013 haar deuren openen met 14 attracties, waaronder 8 achtbanen. Woordvoerder Chuk Bell vertelt alvast dat gerenommeerde bedrijven werden aangesproken voor deze attracties, denk maar aan IntaRide (US kantoor van Intamin), Vekoma, Chance Morgan, Mack, S&S Power, U.S. ThrillRides en Mondial.

Bell gaf reeds aan dat het park zeker en vast niet beoogt om een nieuw Disneyland park te worden met uitgewerkte thematiek en shows, maar dat het park zich liever wil spiegelen aan parken zoals Cedar Point en Six Flags Magic Mountain, twee parken die vechten om de titel van achtbanenhoofdstad van de wereld. Met 8 nieuwe achtbanen zal Orlando Thrill Park nog niet meteen het debat meevoeren, al moet gezegd worden, dat de aangekondigde attracties zeker van een redelijk niveau zijn. De investering aan attracties zou oplopen tot ongeveer 100 miljoen Euro.
Het was al bekend dat een 4th Dimension Coaster zou komen, maar ook innoverende attracties, zoals een Inverted Accelerator Coaster zou naar Florida komen, en meteen de tweede hoogste achtbaan ter wereld worden: 1,5m hoger dan Top Thrill Dragster, maar wel kleiner dan KingdaKa.
Ook Vekoma mag met enkele innoverende modellen komen zoals de Dive Pretzel Coaster en hun Stingray Flying Coaster. Ze zullen ook hun Motor Bike Launched Coaster leveren, evenals een SLC.

De attracties zijn:
- 4th Dimension Coaster (S&S Power)
- Dive Pretzel coaster – 45m hoog (Vekoma/Chance Morgan)
- Drop tower - 95m hoog (S&S Power)
- Inverted accelerator coaster – 129,5m hoog (IntaRide)
- Mega Coaster – Mack Rides
- Mega Splash – 38m hoog, 78° drop (IntaRide) vergelijkbaar met Perilous Plunge in Knott's Berry Farm.
- Motorbike launch coaster (Vekoma)
- Revolution (Mondial)
- SkyQuest (U.S. ThrillRides)
- Stingray Flying Coaster (Vekoma)
- Suspended Looping Coaster (Vekoma)
- Splash Over (Mondial)
- Unicoaster (Chance Morgan), geen achtbaan, maar een spectaculaire draaimolen
- ZackSpin Coaster (IntaRide)

Foto's kan men via volgende link terugvinden 

 

2010-11-ThrillPark-map