Legoland Florida onthult geheimen

2010-10-LegolandFlorida

Legoland Florida zal volgend seizoen in oktober de deuren openen, maar nu reeds is men volop campagne aan het voeren om potentiële bezoekers warm te maken om het kindvriendelijke park te komen verkennen.
 
 

Jaar voor opening stelt Legoland Florida het aanbod voor

Legoland Florida zal volgend seizoen in oktober de deuren openen, maar nu reeds is men volop campagne aan het voeren om potentiële bezoekers warm te maken om het kindvriendelijke park te komen verkennen.

De omvorming van het voormalige Cypress Gardens tot Legoland Florida zal alvast een investering van meer dan 200 miljoen dollar met zich meebrengen. De doelgroep van het park ligt op gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar oud. Op termijn zal het park net zoals in Californië een waterpark openen. Ook zijn er meerdere hotels gepland om de mensen meerdere dagen te laten genieten van het dit Deense blokkenspeelgoed. Het bekende park bevindt zich in Winter Haven, op 45 minuten van Orlando (zuidwestelijke richting).

2010-10-LegolandFlorida-news

Legoland is in handen van de Britse Merlin Entertainments groep. Zij hebben ook de wassenbeeldmusea van Madame Toussauds en de Sea Life aquaria onder hun hoede. Er zijn dus mogelijkheden zat om Legoland Florida tot een populaire bestemming te maken.
John Jakobsen, de managing director van alle Legoland themaparken, onthulde alvast vorige week wat men allemaal mag verwachten in Florida. "Legoland Florida wordt in de eerste plaats een gezinsvriendelijke omgeving, een resort, waar de kinderen de controle in handen krijgen om zo zich te kunnen uit leven. Ze zullen meer dan een dag nodig hebben om alles te ontdekken wat wij willen aanbieden."

De bouw draait ondertussen al eventjes op volle toeren, met meer dan 100 modelkunstenaars die vanuit de vier andere Legoland parken allerlei creaties maken, die in de loop van 2011 zullen verscheept worden naar Florida. In zes maanden tijd werden al diverse gebouwen in het park neergezet en de aanwervingscampagnes voor personeel is ondertussen ook al volop bezig: men heeft immers zo'n 1000 operationele medewerkers nodig. En geloof het of niet, zelfs de on-line ticketverkoop is al begonnen.

Adrian Jones, de General Manager van Legoland Florida vertelde alvast dat het park in oktober 2011 zal klaar zijn voor de opening. Het park is maar liefst 150 hectare groot en het zal lijken alsof alles gebouwd is uit Legoblokjes. Naast de traditionele Lego-constructies zijn er ook talrijke attracties en shows terug te vinden in het vernieuwde park. Die zijn opgedeeld in verschillende themagebieden: The Beginning, Miniland USA, Fun Town, Castle Hill, Land of Adventure, Xtreme, LEGO City, Imagination Zone, Pirate Cove en DUPLO Village.
De thrillfactor van de attracties zal relatief laag liggen, want het is wel degelijk de bedoeling dat het ganse gezien kan genieten van alle attracties. Van het voormalige Cypress Gardens werden enkele attracties behouden, waaronder twee achtbanen. Zij zullen allen grondig geïnspecteerd worden alvorens ze een Lego-jasje krijgen.

De bezoekers treden binnen in wat men toepasselijk "The Beginning" heeft genoemd. Naast de kassa's en infodesk, zal hier een grote boetiek komen en een restaurant, Garden Restaurant. In de Market kunnen de toeristen genieten van authentieke vers gebakken Deense broodjes, met een heerlijke espresso of gewoon wat vers fruitsap. Ook wordt een selectie van yoghurt en soft-ice aangeboden.

Het middelpunt van het park, en tevens het handelsmerk van een Legoland-park wordt Miniland, waar 25 miljoen Legoblokjes zullen gebruikt worden om bekende bestemming uit de VS weer te geven, denk maar aan Washington DC, Las Vegas, Manhattan, maar uiteraard ook iconische locaties in Florida zoals het Kennedy Space Center, Daytona Speedway, Bok Tower in Lake Wales en Mallory Square in Key West.

Fun Town is een typisch lego-dorp met heerlijke traktaties, maar ook met de fabriek waar de steentjes gemaakt worden, Factory Tour met aansluitend de mogelijkheid om in Studio Store één van de favoriete Lego-bouwstenen te kopen, ook van de gelicenseerde producten zoals Clutch Powers, Bob de Bouwer, SpongeBob, Indiana Jones, Star Wars of Batman. In Fun Town Theater kunnen de bezoekers genieten van een 4D-film, uiteraard in Lego-stijl!

Castle Hill neemt de kinderen terug in de tijd, naar de spannende middeleeuwen. Met spreuken, ridders, jonkvrouwen en draken als centrale thema kan het park op een leuke manier enkele attracties aanbieden, zoals de achtbaan Dragon, die gedeeltelijk indoor rijdt en op een amusante manier een kijkje biedt op het leven in een kasteelomgeving.
In the Royal Joust kunnen kinderen op hun paarden een steekspel gaan beginnen.

In Land of Adventure zijn de avonturiers van alle leeftijden welkom om verborgen tombes te vinden of om op schattenjacht te trekken.
In Coastersaurus rijden de jonge bezoekers op een achtbaan die gebouwd is in en rond een prehistorische jungle met Lego-dinosaurussen. Nog spannender is de dark ride Lost Kingdom Adventure  waar met laser blasters doelen moeten beschoten worden, om zo in een Egyptische tempel als avonturier op zoek te gaan naar de verboren schatten van een vergeten imperium.
In dit gedeelte zullen ook andere kleinschaligere attracties te vinden zijn.

Traditioneel is de zone van Lego-technic, die de naam XTreme mee krijgt. Hier zal tevens een testtrack zijn om een levensgrote creatie te testen. Deze achtbaan is de wildste achtbaan in het ganse park, maar is in feite bijzonder familiaal, al zullen de allerjongsten wellicht niet mogen aan boord gaan. In Aquazone zullen de golvenracers moeten proberen om de hevige golven te trotseren.

In Lego City kunnen de kinderen hun hartje ophalen door hun droomjob al eens te hebben uitgeoefend. Zo kunnen ze als brandweerman aan de slag, een heus familie-avontuur. In Driving School kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar hun eerste Legoland rijbewijs halen. In Flight School, een suspended achtbaan, leren ze piloot worden. The Big Test is dan weer een interactieve show die bol staat van amusement, acrobatie en muziek.

In Imagination Zone is de verbeelding de centrale factor. Hier kunnen kinderen verkennen en cre‰ren in onder meer Game Space, een workshop die redelijk science fiction geörienteerd is. In Build en Test kunnen de kids zelf een testwagen bouwen en die daarna grondig uittesten. Lego Mindstorms staat dan weer in het teken van het programmeren van robotten. Iets luchtiger gaat het er aan toe in Lego Clubhouse. In Kid Power Towers kunnen de kinderen en ouders zich zelf omhoog takelen en zo genieten van een geweldig uitzicht over het hele park en het mooie Lake Eloise. De terugkeer gebeurt in een gecontroleerde vrije val.

De allerjongsten kunnen dan weer terecht in Duplo Village, met attracties op peuter-maat.

Pirate's Cove is overgenomen door roekeloze piraten langs de oevers van Lake Eloise. Hier is men alvast getuige van een bijzonder live-action water stuntshow.