2010-09-Walibi-FB

Walibi heeft de kaap van de 100.000 fans op Facebook overschreden. Een symbolisch getal dat de belangrijkheid van het internet en de sociale netwerken in de communicatie van het park benadrukt.
 
 

Meer dan 100.000 fans op Facebook

Walibi heeft de kaap van de 100.000 fans op Facebook overschreden. Een symbolisch getal dat de belangrijkheid van het internet en de sociale netwerken in de communicatie van het park benadrukt.

3,5 miljoen Belgen op Facebook

De helft van de Belgische internetgebruikers is aanwezig op het grootste sociale netwerk ter wereld. België is dan ook één van de best vertegenwoordigde Europese landen op Facebook, na Groot-Brittanië, Italië en Ierland.
Facebook kondigde enkele weken geleden trots aan de kaap van 500 miljoen gebruikers te hebben overschreden. Dat maakt het sociale netwerk het drukst bezochte van de hele wereld.

Een belangrijke pijler in het contact met de bezoekers

Sinds de lancering begin dit jaar kent de officiële pagina van Walibi Belgium op Facebook een ongezien succes. In de maand juli bijvoorbeeld steeg het aantal fans van Walibi zelfs met 65%, om zo op heden meer dan 100.000 fans te verwelkomen. Dit maakt Walibi het meest populaire Belgische pretpark op Facebook. Interne analyses plaatsen Walibi zelfs in de top 10 van Belgische merken op Facebook. Officiële gegevens zijn  hierover echter niet beschikbaar.
Meer dan 1.000 nieuwe fans klikken elke dag op « Vind ik leuk ». Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van de groep jonge fans: 50% is tussen 13 en 17 jaar en 34% tussen de 18 en 24 jaar.

De pretparkliefhebbers worden rechtstreeks op de hoogte gehouden van al het nieuws in en rond het park: promoties, anekdotes en nieuwtjes worden op regelmatige basis gepubliceerd. Ook verschillende spelletjes en wedstrijden worden georganiseerd met als hoofddoel: het winnen van tickets voor het park.
Door de mogelijkheid om vragen en opmerkingen te plaatsen op het « prikbord » van Walibi, maakt Facebook een directe interactie mogelijk tussen de fans en de verschillende diensten binnen Walibi.
 

Walibi bedankt alle Facebook fans

Naar aanleiding van het grote succes organiseert Walibi een evenement voor alle fans op Facebook. Een dagje Walibi vanaf €9,99 waar Facebook centraal staat en verschillende verrassingen op het programma staan. Deze speciale dag is voorzien op 25 september 2010.
Alle informatie over dit unieke evenement wordt verspreid via de pagina van Walibi op Facebook: www.facebook.com/Walibi.Belgium.