2010-09-Hollywood-Rocket

Maurer Söhne, de fabrikant van de achtbaan Rip Ride Rockit in Universal Studios Hollywood, heeft haar klanten gewaarschuwd voor een mogelijke ernstige veiligheidsfout. Universal liet ondertussen weten dat het park het probleem reeds heeft aangepakt.
 

X-Cars van Maurer Söhne vertonen problemen

Maurer Söhne, de fabrikant van de achtbaan Rip Ride Rockit in Universal Studios Hollywood, heeft haar klanten gewaarschuwd voor een mogelijke ernstige veiligheidsfout. Universal liet ondertussen weten dat het park het probleem reeds heeft aangepakt. De spectaculaire rollercoaster van het park is momenteel gesloten voor de bezoekers. Volgens een aanduiding van Universal omwille van onderhoud.

In een nota van 2 september waarschuwde de Duitse achtbanenfabrikant Maurer Söhne dat de voertuigen van het zogenaamde type "X-Car" problemen vertoonde tijdens intensieve stress testen en dat voor bepaalde achtbanen die dit type coaster treinen gebruiken, er een probleem van metaalmoeheid zou kunnen optreden. Blijkbaar werden enkele scheuren vastgesteld in de koppelstang of de koppelelementen en daarom adviseerde het Duitse bedrijf om alle attracties die zo’n X-Car gebruiken tijdelijk te sluiten tot men een oplossing heeft gevonden. Op die manier wil men vooral ongevallen vermijden, die zouden kunnen leiden tot ernstige verwondingen.

Rockit is sinds vorige week gesloten, en Universal heeft alvast nog niet willen communiceren wanneer men hun paradepaardje opnieuw zou willen openen. Het resort ontkent echter dat de tijdelijke sluiting iets te maken heeft met de waarschuwingen van Maurer Söhne. Men brengt het verhaaltje dat alle grote attracties tijdens het jaar voor onbepaalde duur worden gesloten om groot onderhoud op uit te voeren. De parken in Orlando zijn immers een gans jaar geopend, waardoor het sluiten van attracties onvermijdelijke is om inspecties en onderhoud uit te voeren.