Nieuwe achtbaan voor Six Flags over Georgia

2010-12-SFoG-Daredevil

Six Flags Over Georgia heeft een teaser filmpje op Youtube gelanceerd om hun nieuwste aanwinst nu reeds te bekijken. Deze Gerstlauer achtbaan wordt hun 11e rollercoaster, met nu reeds een naam om naar uit te kijken: Dare Devil Dive. 

Dare Devil Dive voor 2011 in Six Flags over Georgia

Six Flags Over Georgia maakte reeds in september bekend dat het komend seizoen ging uitpakken met een nieuwe topattractie, een achtbaan, hun 11e rollercoaster, met nu reeds een naam om naar uit te kijken: Dare Devil Dive.

Deze achtbaan is een zogenaamde Euro Fighter coaster van het Duitse bedrijf Gerstlauer, een achtbaan zoals er ondertussen vele varianten van bestaan in Bobbejaanland, Thorpe Park, Belantis,…  Kenmerkend is de drop die net over de 90° helt. De missie begint alvast met de traditionele verticale lift waarbij men zo’n kleine 30 meter omhoog getakeld wordt, gezicht naar de lucht toe gericht. Daarna volgt een korte pauze en dan de intense drop van 29 meter waardoor men een maximale snelheid van 84 km/u bereikt. Vanop de top heeft men een mooi uitzicht van de drie inversies die de baan rijk is.
Dare Devil wordt de 11 achtbaan van Six Flags over Georgia, de eerste sinds Goliath die in 2006 werd geopend. De nieuwe achtbaan zal in het USA themagebied gebouwd worden. Hiervoor zal geen attractie moeten verdwijnen.

Dare Devil, de cijfers
  Lengte: 640m
  Hoogte: 29m
  First drop: 29m @ +90°
  Inversies: 3
  Max snelheid: 84 km/u
  Constructeur: Gerstlauer Amusement Rides
  Opening: Memorial Day Weekend, 2011
  Prijs: 9 miljoen dollar


Het park lanceerde alvast een filmpje om nu reeds uit te kijken naar wat komen gaat...