Topattractie voor Disney California Adventure

2010-08-RadiatorSpringsRacers

In 2012 verwelkomt Disney California Adventure een absolute topattractie, een zogenaamde E-ticket ride, een attractie die net zoals Tower of Terror en California Screaming een bepalende attractie moet worden in het Californische themapark, namelijk Radiator Springs Racers.
 

Radiator Springs Racers voor 2012

In 2012 verwelkomt Disney California Adventure een absolute topattractie, een zogenaamde E-ticket ride, een attractie die net zoals Tower of Terror en California Screaming een bepalende attractie moet worden in het Californische themapark, namelijk Radiator Springs Racers.

Radiator Springs Racers belooft nu reeds een absolute klepper van een attractie te worden, de combinatie van een klassieke dark ride in een typerend thema, gecombineerd met spannende zij aan zij drag race. Alles draait rond de autowereld van Cars, de rode sportauto met de lachende bumper, waarbij een leuk avontuur werd gecreëerd gebaseerd op de in Epcot gevestigde attractie Test Track, die ook al als prototype diende voor Journey to the Center of the Earth in Tokyo DisneySea. Prijskaartje ligt alvast rond de 200 miljoen Dollar.

De constructiewerken zijn alvast bezig om de attractieomgeving om te toveren in Ornament Valley, net zoals in de Pixar animatiefilm. Verwacht dus een woestijnachtige setting met de nodige rotsachtige hindernissen die geschikt zijn om een avontuurlijk traject uit te tekenen.
Zo begint het avontuur in Stanley’s Oasis, genaamd naar de oprichter van deze fictieve stad, wiens standbeeld ook voor de rechtbank van Radiator Springs te vinden is. De wachtrij is gebaseerd op concepttekeningen voor de film (uit het boek “the Art of Cars”), maar die de film nooit hebben gehaald. Zo wandel je doorheen Tap N Cap, een rustplaats voor oververhitte wagens.
Eens in het station aangekomen legt de Sheriff de veiligheidsmaatregelen uit en wordt men ook meteen ingelicht over de race die men gaat beleven. De bezoekers kunnen dan in een zes-persoons wagen instappen, twee rijen voor drie personen per rij.
Het avontuur begint op een rustige manier met een idyllische ritje doorheen Ornament Valley, waar in het woestijnlandschap ook verschillende pijnbomen staan en waar ook een mooie waterval te bewonderen is.
Wanneer men een tunnel inrijdt, is dat meteen een eerste schrikmoment, wanneer men op het nippertje een aanrijding met de truck Mack kan vermijden. Een beetje verder mis je ook op een haartje Van en Minny, een koppel verloren gereden toeristen. Je vliegt voorbij een billboard langs de kant van de weg en de Sheriff waarschuwt je dan voor een mogelijke klapband nog voor de race zou beginnen. De takeltrack Mater komt je dan vergezellen, uiteraard achterwaarts rijdend, maar in plaats van recht naar de race te rijden, neemt hij je mee om de tractors te doen schrikken. Je toeter wekt Frank, de dorsmachine die meteen achter je aankomt.
Eens in de stad wordt je door de bekende karakters uit de film begroet, onder meer Sarge, de militaire jeep en Fillmore het Volkswagen busje. Lightning McQueen en de Porsche Sally geven je alvast tips mee voor de grote race.
Vanaf hier kun je in twee verschillende scenes terecht komen. Ofwel moet je band toch vervangen worden. Dit gebeurt dan in Luigi’s Casa Della Tires. Ofwel krijgt je auto een verse verfbeurt in Ramone’s House of Body Art.

2010-08-RadiatorSpringsRacers-nieuws


Doc Hudson himself geeft je alvast nog de laatste instructies mee alvorens de competitie zal starten. Ondertussen is je rivaal naast je komen opdagen (dankzij de splitsing van de twee scenario’s). Luigi begint alvast met de aftelling en Guido de vorklift vlagt alvast de start van de race.
De race zelf brengt de wagens opnieuw in de buitenlucht doorheen bochten en over scherpe heuvels. Je scheurt langsheen geisers en bereikt je volle topsnelheid alvorens de finishstreep te overschrijden.

Het avontuur komt ten einde, je rijdt terug naar binnen in Tail Light Cavern waar Lightning McQueen en Mater afscheid van je nemen.