Herfstachtig weer spelbreker in BillyBird Park Hemelrijk

2010-08-BillieBird

Het zit BillyBird Park Hemelrijk in Volkel niet helemaal mee dit seizoen. Vertoonde de maand augustus al weinig stranddagen, nu moest ook de achtbaan noodgedwongen een aantal dagen dicht vanwege het Herfstachtige weer.
 

Achtbaan BillyBird dicht vanwege Herfstweer.

Het zit BillyBird Park Hemelrijk in Volkel niet helemaal mee dit seizoen. Vertoonde de maand augustus al weinig stranddagen, nu moest ook de achtbaan noodgedwongen een aantal dagen dicht vanwege het Herfstachtige weer.
 
In de wagentjes van een achtbaan zitten geen motoren; de wagentjes rollen als het ware over de rails. Wanneer de windkracht boven de 6 Bft uitkomt, kan dit problemen opleveren tijdens de toch al spannende rit. Wanneer de wind het wagentje voor op de neus raakt, glijdt het minder hard naar beneden en met tegenwind natuurlijk ook minder hard naar boven. In het ergste geval kan een karretje zelfs blijven hangen of achteruit gaan rijden! Aangezien BillyBird Park Hemelrijk dit afgelopen dinsdag tijdens een testrit met jerrycans met eigen ogen mocht ervaren, besloot het park de achtbaan tijdelijk te sluiten. Ook gisteren besloot men om de achtbaan even niet te laten rijden, de sterke windvlagen lieten de wagentjes weer flink afremmen. Vandaag konden de bezoekers van BillyBird Park Hemelrijk weer een ritje maken en als de vooruitzichten kloppen, zal de achtbaan voorlopig gewoon kunnen blijven rijden. ‘Toen de windkracht afnam, zijn we meteen weer gaan rijden. De bezoekers die wij nu ontvangen komen vanwege het slechte weer toch vooral voor de attracties rondom het strandbad, dus als de achtbaan dan dicht is, reageren zij teleurgesteld’ aldus woordvoerster Joyce Verhoeven. Sommige gasten dachten dat de achtbaan stilstond omdat de wagentjes er af konden waaien, maar dat is volgens Verhoeven niet waar: ‘Het levert geen enkel gevaar op, maar wel ongemak. Met uitzondering van enkele diehards, zal het merendeel van onze gasten het niet als prettig ervaren wanneer een wagentje plotseling tot stilstand komt of zelfs achteruit gaat rijden. Met de windvlagen zoals we die de afgelopen dagen hebben gehad, is de kans hierop te groot.’
 
Aangezien de maand augustus nog weinig stranddagen heeft geteld en de Zomervakantie regio Zuid pas begon toen de zomer gevoelsmatig al ten einde was, heeft het strandbad van BillyBird Park Hemelrijk maar weinig bezoekers getrokken. Het park heeft zich de laatste jaren echter steeds meer ontwikkeld tot een volwaardig recreatiepark waar het ook bij minder mooi weer goed toeven is. ‘Wanneer je in Nederland afhankelijk bent van de zon, loop je als organisatie een groot risico. Wij hebben daarom de laatste jaren bewust geïnvesteerd in diverse binnen- en buitenattracties rondom het strandbad, waaronder bijvoorbeeld de klimberg Hemelaya, de bootjesglijbaan, het touwenparcours en niet te vergeten de binnenspeeltuinen. Hier plukken we nu de vruchten van.’
 


Meer over BillyBird Park Hemelrijk
BillyBird Park Hemelrijk biedt de bezoeker een unieke combinatie van zowel binnen als buiten plezier. Kinderen kunnen zich uitleven in de grote binnenspeeltuinen Zeeroversland en de Kinderkermis. Buiten is er een familie-achtbaan, een Verkeersspeeltuin en een uitgestrekt survivalgebied met daarin o.a. de klimberg Hemelaya, een touwenparcours en de bootjesglijbaan Splash.
Het park bevindt zich aan de Zeelandsedijk in het Brabantse Volkel (gem. Uden).
De all-in toegangsprijs aan de balie bedraagt in augustus (Spettertarief) € 11,95 per persoon, maar let op: wanneer u uw tickets vooraf via www.billybird.nl aanschaft, betaalt u slechts € 9,45 per persoon! Voor abonnementhouders en kinderen tot 3 jaar is de toegang gratis.