Dolfijnenbaby in Parc Astérix

2010-08-PA-Dolfijn

Parc Astérix nabij Parijs is meer dan een groots themapark over Asterix en Obelisk, het is tevens de thuishaven van 8 dolfijnen, 4 vrouwtjes en 4 mannetjes. De dolfijnen mochten vorige week een mannetjesdolfijn begroeten, Aïcka.
 

Het dolfinarium van het Parc Astérix verwelkomt een nieuwe inwoner

Parc Astérix nabij Parijs is meer dan een groots themapark over Asterix en Obelisk, het is tevens de thuishaven van 8 dolfijnen, 4 vrouwtjes en 4 mannetjes. De dolfijnen mochten vorige week een mannetjesdolfijn begroeten, Aïcka.

Na een dracht van 12 maanden werd immers deze nieuwste telg geboren. Deze heuglijke gebeurtneis vond plaats op 14 augustus. Samen met Galéo vormt hij de 2de generatie dolfijnen die in het Parc Astérix geboren werden.
De dierenverzorgers van het Franse park werden bijgestaan door dierenartsen Niels Van Elk en Mathieu Melin die AÎcko van zeer nabij zullen volgen tijdens de eerste drie maanden, de periode waarin jonge dolfijnen ook in de natuur het meest kwetsbaar zijn.

Het Théatre de Poséidon bestaat al sinds 1988 toen het park zelf de deuren opende. In het vernieuwde decor zorgen de dolfijnen en de zeeleeuwen voor een echt educatief waterballet, een moment van ontspanning en emotie in de fascinerende wereld van de zeezoogdieren. Tijdens een 20 minuten durende show komen de bezoekers alles te weten over hun leefwijze en hun speciale band met hun verzorgers-africhters. Het dolfinarium biedt plaats aan 2000 bezoekers.
Het buitenbassin heeft een lengte van 45 meter en een breedte van 17,5 meter. Het bassin is 2,5 meter tot 4,5 meter diep. In de winter hebben de dolfijnen een gegarandeerde watertemperatuur van 14°C, in de zomer kan de temperatuur van het water tot 26°C oplopen.

Het dolfinarium van Parc Astérix beschikt over een gedreven en competente ploeg verzorgers en trainers o.l.v. Birgitta Mercera. Twee dierenartsen, Mathieu Melin en Niels van Elk, die gespecialiseerd zijn in zeezoogdieren, staan in voor de medische opvolging. Daarbovenop is er een technische ploeg die waakt over de kwaliteit van het water. In totaal is er 3,8 miljoen liter zout water voor de dolfijnen. Het waterbekken heeft een oppervlakte van 1044,5 m².
Het dolfinarium blijft open voor het publiek maar de voorstellingen worden tijdelijk geschorst voor het welzijn van de pasgeborene. Het publiek krijgt in de plaats een presentatie van de geboorte en een tentoonstelling met foto’s en tekstborden.
De shows met de dolfijnen en zeeleeuwen zullen binnen enkele weken hernomen worden.

2010-08-PA-Dolfijn-nieuws