Freizeitpark Tester's resultaten

2010-08-EP

Het Duitse Europa-Park is ook in 2010 uitgeroepen tot 'beste attractiepark van Europa'. Het Freizeitpark Tester-Team, een onafhankelijke jury die al twaalf jaar de prestaties van de Europese parken beoordeelt, maakte dat deze week bekend.
 
 

Europa-Park uitgeroepen tot ‘beste attractiepark van Europa’

Het Duitse Europa-Park is ook in 2010 uitgeroepen tot 'beste attractiepark van Europa'. Het Freizeitpark Tester-Team, een onafhankelijke jury die al twaalf jaar de prestaties van de Europese parken beoordeelt, maakte dat deze week bekend. Volgens het jury-rapport komt Europa-Park ook dit jaar overduidelijk als beste park uit de bus: “Het is de combinatie van het grote en unieke attractie-aanbod, de vele shows, de perfecte thematisering en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Ook de winteropenstelling en de Halloween-evenementen zorgen ervoor dat Europa-Park onbetwist op de eerste plaats staat”. Heide Park scoorde als beste familiepark en prijs voor het meest kindvriendelijke park ging ook naar Europa-Park.
 
Het Duitse onafhankelijke Freizeitpark Tester-Team publiceert al 16 jaar over de Europese attractieparken en sinds 12 jaar beoordeelt men ieder jaar de Europese parken op verschillende aspecten. Het merendeel van de leden bestaat uit families met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.
 
De categorieën
Beste pretpark: Europa-Park
Beste familiepark: Heide-Park
Meest kindvriendelijke park: Europa-Park
Park met beste prijs/kwaliteitsverhouding: Skyline-Park
Beste gastronomie: Phantasialand
Beste attractie: Tower of Terror (Disneyland Resort Paris)
Beste achtbaan: blue fire Megacoaster (Europa-Park)
Beste show: Das Gold von Port Royal (Heide-Park)
Beste personeel: Fort Fun Abenteuerland
Beste hotel: Hotel Port Royal (Heide-Park)
Beste nieuwigheid: Joris en de Draak (Efteling)
Innovatie-award: Aqua-Safari (Serengeti-Park)