Ongelukkige datum voor Muslim Family Day

2010-08-SFMuslim

De Six Flags pretpark-keten heeft in Amerika de gemoederen doen oplaaien door een moslimdag te organiseren in verschillende Six Flags parken, en dit op 12 september, een dag na de tragische datum van 11 september toen vele mensen het leven lieten bij terroristische aanslagen.
 

Protest tegen Six Flags Muslim Family Day

De Six Flags pretpark-keten heeft in Amerika de gemoederen doen oplaaien door een moslimdag te organiseren in verschillende Six Flags parken, en dit op 12 september, een dag na de tragische datum van 11 september, een dag die eeuwig gelinkt zal blijven aan de terroristische aanslagen.

Het evenement, gesponsord door de Islamitische Kring van Noord-Amerika (ICNA), biedt moslim gezinnen een kans om het attractiepark beter te leren kennen. De werknemers van het park zullen op gepaste wijze gekleed zijn, en er wordt ook halal voedsel geleverd.

Hoewel Six Flags dit event al sinds 2000 organiseert voor de 42 jaar oude non-profit organisatie van de moslims, toch wordt er dit jaar meer aandacht aan geschonken omdat dit net in het bewuste weekend van 11 september valt. Mogelijk valt dit samen met de verontwaardiging dat een islamitisch centrum gepland is in New York, op een steenworp van Ground Zero. Dit alles blijkt bijzonder gevoelig te liggen bij vele Amerikanen. Betogers hebben al aangekondigd om de (failliet verklaarde) Six Flags keten te boycotten. Acties op het internet zoals "Stop Six Flags Muslim Family Day" worden gelanceerd.
Waar de protestgangers geen rekening mee houden is dat één van de mensen die deze islamitische familiedag in Six Flags hebben mee georganiseerd, zelf is omgekomen in het drama van het World Trade Center. Evenmin lijken ze te begrijpen dat de planning meer te maken met de islamitische kalender dan elke opzettelijke wens om het evenement te link met 9/11: deze dag wordt gekozen om het einde van de jaarlijkse vastenperiode, de Ramadan, te vieren, een periode die dit jaar eindigt op 10 september. ICNA wenstte uiteraard niet dat het feest op 11 september zelf zou doorgaan, daarom werd een dag later gekozen. Bovendien heeft de voorzitter van ICNA een goede naam: Muhammad Yunus heeft namelijk de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen voor zijn baanbrekende werk van microkredieten via de Grameen Bank in Bangladesh.

Helaas lijken de nuances niet door te dringen bij de protestgangers.