Bye bye Maliboomer

2010-08-Maliboomer

Het is een publiek geheim dat Disney niet geheel tevreden is met de bezoekersaantallen van het Disney's California Adventure Park. In de hoop de cijfers positief te laten worden, grijpt men terug naar bekende Disney-ingrediënten zoals men eerder al heeft bekend gemaakt met de herinrichting van Paradise Pier.
 

Herdecoratie Paradise Pier: geen plaats meer voor Maliboomer

Het is een publiek geheim dat Disney niet geheel tevreden is met de bezoekersaantallen van het Disney's California Adventure Park, het tweede Disney-park in Anaheim. In de hoop de cijfers positief te laten worden, grijpt men terug naar bekende Disney-ingrediënten zoals men eerder al heeft bekend gemaakt met de herinrichting van Paradise Pier.

Men wil dat specifieke parkgedeelte meer een jaren ’20-’30 uitstraling geven met in 2011 onder meer The Little Mermaid, Ariel's Undersea Adventure. Maar door het ganse gebied te herinrichten zal Maliboomer er niet meer thuishoren en zal men de freefall-attractie verwijderen uit het park. Deze thrill-attractie stond mooi ingebouwd bij California Screamin’, de spectaculair ogende achtbaan, met Mickey Mouse looping. Het was een tripple S&S Space Shot, die de bezoekers zo’n 60 m de lucht in schoot en ze met een vrije val terug opving. Na de komst van Tower of Terror was deze attractie minder populair geworden.

Volgens een woordvoerder van Disney pastte de attractie niet meer in de plannen die men had voor Paradise Pier, die een weergave moest vormen van de charme van Californië in het begin van vorige eeuw. De architectuur van de huidige en nieuwe attracties werden hiervoor speciaal aangepast. Maliboomer pastte niet meer in het plaatje. Wat er met de attractie gaat gebeuren na afbraak, is nog niet meteen duidelijk. Bezoekers kunnen nog tot en met 6 september genieten van deze torenattractie, daarna beginnen de sloopwerken.