Expedition GeForce draait weer zijn rondjes

2010-08-EGF

Eén van de populairste Europese achtbanen, Expedition GeForce, is sinds kort weer open nadat de attractie omwille van een serieus incident moest sluiten. Eind april moest deze megacoaster een plotse noodstop maken op 20m hoogte toen een as afbrak van één van de achtbaankarretjes, en hierdoor de trein half ontspoorde.

Holiday-Park kan megacoaster terug openen

Eén van de populairste Europese achtbanen, Expedition GeForce, is sinds kort weer open nadat de attractie omwille van een serieus incident moest sluiten. Eind april moest deze megacoaster een plotse noodstop maken op 20m hoogte toen een as afbrak van één van de achtbaankarretjes, en hierdoor de trein half ontspoorde. Door het bruuske manoeuvre liepen enkele mensen lichte verwondingen op. De brandweer moest alvast iedereen uit hun benarde situatie redden. Het was duidelijk dat de mensen hier aan iets veel ernstigers zijn ontsnapt.

De achtbaan is enkele maanden gesloten geweest om aan een grondig onderzoek onderworpen te worden. Tot overmaat van ramp is de nieuwe achtbaan, Holly’s Wilde Fahrt ook nog steeds niet klaar, terwijl het doel was om deze half juni te openen. Expedition GeForce draaide alvast weer zijn rondjes sinds 5 augustus nadat TÜV Süd de baan weer had vrijgegeven.