Goed seizoen voor Mini-Europe

2010-07-MiniEurope-Animations

Mini-Europe kent één van de beste seizoenen in 15 jaar. De stijging van het bezoekersaantal is vooral het gevolg van meer buitenlandse bezoekers. Ondanks een kleine daling in het voorseizoen, was juli een absolute topmaand met een stijging van aantal bezoekers met 17%.

 

Goed seizoen voor Mini-Europe

Mini-Europe kende ondanks een kleine tijdelijke daling omwille van de IJslandse vulkaan een erg goed voorseizoen. Begin juli was er slechts een kleine stijging, een hittegolf zoals we begin juli kenden is niet voordelig voor een park zoals Mini-Europe. De tweede helft van juli die minder warm was zorgde ervoor dat het aantal bezoekers aan Mini-Europe de lucht in schoot met een uiteindelijke stijging van 17%.
Mini-Europe kent dan ook één van de beste seizoenen in 15 jaar.
De stijging van het bezoekersaantal is vooral het gevolg van meer buitenlandse bezoekers.

De Franse markt blijft met voorsprong de  grootste voor Brussel en Mini-Europe maar we merken een enorme opkomst van het aantal Spaanse bezoekers waardoor deze markt dit jaar zelfs over de Duitse en Nederlandse springt. Verder merken we ook een stijging van Russisch sprekende bezoekers waardoor deze op hetzelfde niveau als de Duitse en Nederlandse markt komt te staan.
De prinselijke missie in India van begin dit jaar zorgde ervoor dat de Indische markt zich op de 7de plaats positioneerde.
Wij hopen dan ook dat het Brusselse toerisme in de toekomst samen met Mini-Europe actief op deze belangrijke markten, die India en Rusland zeker zijn, zal werken.

Tal van nieuwe interactieve animaties zoals bv. een achtervolging van een politieman op een dief waarbij de bezoekers zelf moeten lopen om een miniatuurpersonage in beweging te brengen zijn zoals gehoopt en verwacht een enorm succes bij de bezoekers.
Verder is het nog steeds mogelijk om “Mini-Europe By Night” en het prachtige vuurwerk te bewonderen op zaterdag 7 en 14 augustus!