Ontbijt in hogere sferen in Wildwood

2010-07-MoreysPier

Uiteraard heeft het park niet meteen het wiel opnieuw uitgevonden als het gaat om een heerlijke maaltijd te serveren op ongewone locaties, maar toch is en blijft het een leuk principe om de bezoeker te verrassen met zo’n extra event.
 

Morey's Pier serveert ontbijt op het reuzenrad

Uiteraard heeft het park niet meteen het wiel opnieuw uitgevonden als het gaat om een heerlijke maaltijd te serveren op ongewone locaties, maar toch is en blijft het een leuk principe om de bezoeker te verrassen met zo’n extra event.

In Morey’s Pier bedacht men immers een nieuwe “attractie”, Breakfast in the Sky, waarbij het reuzenrad gebruikt wordt om te gaan ontbijten. Uiteraard is dit een spectaculaire plek om iemand te verrassen en mee te nemen voor ontbijt. Men vraagt $ 75 voor twee personen per gondel, per extra twee gasten in die gondel is er een meerkost van $ 35. In ruil krijgt men wel een onvergetelijk moment, met uitzicht op Wildwood en de kust tot in Cape May. Met een beetje geluk kan men de dolfijnen in de zee spotten. Terwijl het rad dan draait kan men genieten van een maaltijd met traditionele zaken zoals spek, eieren of Belgische wafels, maar ook spectaculairdere gerechten zoals garnalen en kreeft omeletten, gerookte zalm tot zelf biefstuk. Het menu bevat zelfs een down-Jersey optie: een lokale specialiteit, de BLT, een sanwich met groenten, tomaten en ham, dit in combinatie met een gebakken ei op zuurdesem brood met kruidenboter.

De bezoekers worden in alle veiligheid vastgegespt door speciaal aangeklede ingenieurs, die zorgen dat de veiligheid OK is, alvorens de tafel in de gondel gezet wordt, met tafelkleed, zware zilveren gewikkeld in een servet en een vol mandje gevuld met allerlei specerijen. Vruchtensap en koffie worden gebracht aan de tafel, samen met een mandje van gebak, croissants en toast. Slechts 16 van de 40 gondels worden gebruikt voor het ontbijt evenement, op die manier zal het wiel ook niet constant draaien, en kunnen de mensen bovenin de top genieten van deze toch unieke en romantische ervaring.

"We lopen al een lange tijd met dit idee rond," aldus Jack Morey, die het bedrijf samen met zijn broer Will runt. Hun overleden vader, Wilbert, kwam met het idee van een torenhoog ontbijt concept toen ze 12 jaar geleden op vakantie waren in een golf-resort. "Dinner in the Sky" ervaringen kenden ze wel, zo werd tijdens een zomers festival in Toronto in 2008 een grote tafel via een massale industriële kraan gehesen waar dan 22 mensen aan plaats namen. "Mijn vader sprak over het doen van zoiets soortgelijks in 1997. Na onze terugkeer uit vakantie, zijn we al eens alle mogelijkheden gaan bekijken." Voorlopig lijkt het concept een schot in de roos te zijn.

Een bijkomend probleem is de overheersende wind aan de kustlijn. Hierdoor hebben ze allerlei materialen uitgetest, zodat alles voldoende zwaar was om niet weg te waaien. Een goede voorbereiding en planning is dit initiatief voorafgegaan.