Th13teen wordt FOURTEEN op vrijdag de 13e

2010-07-Th13teen

Om bijgeloofredenen wordt de nieuwste achtbaan van Alton Towers herdoopt voor 1 dag van Th13teen naar FOURTEEN. Het betreft hier geen late aprilgrap...
 

Brits toppark neemt vreemde beslissing

Eerder werd geopperd dat Alton Towers Resort bevestigde hun nieuwste achtbaan Th13teen niet zou openen op vrijdag 13 augustus, omwille van het bijgeloof van vele Britten.

In Groot-Brittannië hebben ze al meerdere vreemdere beslissingen genomen, zoals geen armen omhoog houden tijdens de rit omwille van okselgeuren… maar deze hoort toch ook in het rijtje thuis van ongeloofwaardige beslissingen. Meer dan 60% van de Britten zijn bijgelovig, en daarom is het park bevreesd dat op vrijdag de 13e het gedrag van sommige mensen op Th13teen te onvoorspelbaar zou kunnen worden.

Men is alvast niet licht gegaan over deze beslissing. In samenwerking met een expert in bijgeloof, Professor Bruce Hood van de universiteit van Bristol, werd aangetoond dat zo’n 62% van de Midland bevolking bijgelovig is. Het grootste gedeelte hiervan gelooft dat dit kan resulteren in ongeluk. 9 op 10 bijgelovige mensen geeft toe om echt toe te geven aan deze angsten, en er alles zal aan doen om ongeluk te voorkomen. Een kwart van deze mensen gelooft daadwerkelijk in het ongeluk van vrijdag de 13e.

Het resultaat van dit alles is de bijzonder gecontesteerde beslissing van Alton Towers om Th13teen dicht te laten die bewuste dag. Maar nu blijkt gewoon dat men de naam voor 1 dag verandert. Het leverde alvast veel media-aandacht op.
De achtbaan werd aangekondigd als een ultieme horror-coaster, ’s werelds eerste freefall-drop coaster, maar in werkelijkheid werd de attractie eerder lauw onthaald. Het betreft een familie-achtbaan, met een verrassend orgelpunt in de vorm van een beperkte freefall.