Nieuwe attracties in Toverland geopend

2010-07-Toverland

Vandaag opende Attractiepark Toverland de twee nieuwste attracties: wildwaterschommel “Scorpios” en paardenbaan “De Paarden van Ithaka”. Deze attracties zijn een prachtige aanwinst in het Troy-gebied van het attractiepark, waar ondermeer ook de 35-meter hoge houten achtbaan Troy staat.
 
 

Attractiepark Toverland opent “Scorpios” en “De Paarden van Ithaka”

Vandaag opende Attractiepark Toverland de twee nieuwste attracties: wildwaterschommel “Scorpios” en paardenbaan “De Paarden van Ithaka”. Deze attracties zijn een prachtige aanwinst in het Troy-gebied van het attractiepark, waar ondermeer ook de 35-meter hoge houten achtbaan Troy staat.

Met “Scorpios” heeft Toverland een nieuwe, goed gethematiseerde en vooral spectaculaire attractie erbij die uniek is in zijn soort en als een echte ‘thrillride’ wordt beschouwd. “De Paarden van Ithaka” is een prachtige attractie voor de kleintjes, waar Toverland zeker ook aandacht aan blijft besteden.

  
Wildwaterschommel Scorpios, een attractie met een staartje
De nieuwe wildwaterschommel Scorpios, gelegen in een authentieke Griekse haven, is vooral uniek vanwege de hellingshoek die de boot maakt. Waar de meeste schipschommels een hellingshoek van 60 graden maken, zal Scorpios nóg wat heftiger worden. Met een hellingshoek van maar liefst 75 graden zorgt Scorpios niet alleen voor extra veel ‘airtime’, het fijne gevoel van gewichtloosheid, maar ook voor flinke kriebels in de buik. De naam Scorpios komt voort uit het feit dat de schipschommel is gethematiseerd in de vorm van een schorpioen. De hoogte van maar liefst 15 meter en een snelheid van 42 kilometer per uur maken Scorpios tot één van de grootste en snelste schipschommels van de Euregio. Scorpios is gebouwd door het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln en heeft een capaciteit van 42 personen per rit. Dat komt neer op 800 personen per uur.

 
De Paarden van Ithaka
Naast Scorpios staat de tweede nieuwe attractie van Toverland, genaamd De Paarden van Ithaka. Op een Trojaans paard kunnen kleine kinderen en een begeleider plaatsnemen om een parcours af te leggen langs duinen en oude bruggetjes. Ook deze attractie is gebouwd door Metallbau Emmeln (MBE) uit Duitsland.  Hiermee breidt Toverland haar gevarieerde attractieaanbod nóg meer uit voor het hele gezin.

 
Toekomstplannen

Wildwaterschommel Scorpios vertelt het vervolg op het verhaal rondom Troy en is een voorproefje op de grootse uitbreiding die Toverland in 2012 zal presenteren, genaamd Odysseus. Voor 2011, als Toverland 10 jaar bestaat, staat een upgrade van de eerste hal, Het Land van Toos, op de planning. Toverland gaat deze hal flink thematiseren door het thema toveren nog meer centraal te stellen. Daarnaast zal er een nieuw logo worden gepresenteerd, en er zal een nieuwe theatershow rondom Toos Toverhoed komen. Tot slot zal in 2015 de derde indoorhal worden gebouwd die meer dan ooit de magie van Toverland laat zien.