Disney California Adventure zal achtbaan herthematiseren

2010-07-Goofy

Goofy's Sky School zal een heel nieuwe look geven op de fantasieloze wild Mouse rollercoaster Mulholland Madness, een achtbaan waarmee Disney California Adventure een ticket van goedkope reputatie heeft meegekregen.

Mulholland Madness krijgt Goofy thema

Goofy's Sky School zal een heel nieuwe look geven op de fantasieloze wild Mouse rollercoaster Mulholland Madness, een achtbaan waarmee Disney California Adventure een ticket van goedkope reputatie heeft meegekregen.

De vernieuwde achtbaan zal in 2011 heropenen en zal de derde attractie zijn, in drie jaar tijd, die helemaal wordt omgebouwd om zo meer Disney-karakters en herkenning in het park te krijgen. De reden hiervoor is dat het tweede themapark van Disney in Anaheim, Californië, zwaar onder de verwachtingen presteert. Men hoopt met het ‘Disney-ficatie’-proces de cijfers te verbeteren. Deze strategie heeft alvast vruchten afgeworpen voor Mickey's Fun Wheel en de Silly Symphony Swings, die naadloos in het geheel van de omgeving opgaan, een combinatie van Victoriaanse stijl met Craftsman architectuur die Paradise Pier uit de jaren ‘20 terug tot leven brengt.

Met het herthematiseren van de achtbaan naar een Goofy thema verwijdert het park toch wel één van de grootste kritiekattracties uit het park: Mulholland Madness wordt steeds onder vuur genomen door de fans, als zijnde een off-the-shelf achtbaan dat men in één of ander snelweg-entertainment centrum had gevonden. Het concept van de legendarische baan in Californië werd bovendien slecht vormgegeven, door een pover, on-Disney thema. Met Goofy’s Glider hoopt men dat Disney de “verkeerde” attractie alsnog vorm geeft.

Het nieuwe thema is geïnspireerd op de cartoon uit 1940, waarin de onhandige hond Goofy probeert om een groep beginnende piloten op te leiden voor een vliegbrevet. Uiteraard lopen de zaken in het honderd. De achtbaan zal de bezoekers naar boven leiden, doorheen een wolkendek, met Goofy-vormige gaten uiteraard. Men vertrekt vanuit een vliegtuig hangar. Billboards leggen stap voor stap het leerproces van vliegen uit. Niet alleen het thema gaat op de schop, ook de wagentjes krijgen een make-over: het auto-thema verdwijnt, de karretjes krijgen een vleugel, een andere kleur, en uiteraard een verwijzing naar Pluto.

2010-07-Goofy_News

Het concept doet de link leggen met een attractie aan de andere kant van de VS in Orlando’s Magic Kingdom, waar Goofy’s Barnstormer de jonge bezoekers meeneemt in zijn dubbeldek. En alhoewel de fans de cosmetische verbetering zeker en vast zullen toejuichen, hopen ze toch dat dit een noodoplossing is om in de toekomst een meer Disney Imagineered volwaardige attractie te kunnen verwelkomen.