Een pretpark van Nintendo binnenkort?

2010-07-Nintendo

Grote man van Nintendo, president Satoru Iwata, heft een balletje omhoog geworpen met betrekking tot het openen van een Nintendo thema park. Hij is er echter van overtuigd dat het park enorm moet verschillen van traditionele pretparken, zoals Disneyland, die toch vele bezoekers lokken in Tokyo.
    

Mario-Pokemon-park in Tokyo?

Grote man van Nintendo, president Satoru Iwata, heft een balletje omhoog geworpen met betrekking tot het openen van een Nintendo thema park. Hij is er echter van overtuigd dat het park enorm moet verschillen van traditionele pretparken, zoals onder meer Tokyo Disneyland, die toch vele bezoekers lokken in Tokyo.

"We hebben al verschillende keren het idee van een eigen pretpark overdacht en bediscussieerd. En er waren ook steeds geruchten van allerlei allooi. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen, maar we kunnen wel bevestigen dat we in een soort brainstormfase zijn.”, aldus Iwata.
Nintendo heeft in het verleden al een ervaring opgebouwd toen het met Pokemon the Park voor een zestal maanden doorheen Japan reisde. Op een half jaar tijd werd het park door 4 miljoen bezoekers ontdekt. Nintendo heeft talrijke karakters in hun portfolio, zoals Mario, Luigi, Samus, Zelda, Link, Donkey Kong, Kirby en vele anderen, date en park met karakters zeker en vast tot de mogelijkheden behoren om het jonge Japanse publiek aan te trekken.

Concurrent Sega heeft met Sega Joypolis reeds een indoor entertainment hal in Tokyo.