De nieuwe stunt & dive show van Bellewaerde Park

2010-07-BLW-Wakanda

Na de inauguratie in april van de nieuwste sensatie, Turtle Vision, presenteert Bellewaerde Park voor de tweede keer dit seizoen een exclusiviteit :Wakanda ! Traditiegetrouw stelt Bellewaerde Park steeds originele familiespektakels voor. Dit jaar werd voor Wakanda gekozen omwille van de combinatie van humor, stunts en duiksprongen van de bovenste plank !
 


Ontdek de hele zomer lang een nooit eerder vertoonde duikshow

Na de inauguratie in april van de nieuwste sensatie, Turtle Vision, presenteert Bellewaerde Park voor de tweede keer dit seizoen een exclusiviteit : Wakanda !
Traditiegetrouw stelt Bellewaerde Park steeds originele familiespektakels voor. Dit jaar werd voor Wakanda gekozen omwille van de combinatie van humor, stunts en duiksprongen van de bovenste plank !
Een familieshow waar jong en oud gedurende een half uur getrakteerd worden op humor en emoties.

Wakanda, het scenario
Wakanda is een indiaans woord dat "innerlijke kracht" betekent. Het verhaal speelt zich af in een hoofdkwartier van Canadese rangers, gelegen aan een vijver. Geholpen door zijn rangers neemt de kolonel een Indiaans Opperhoofd gevangen die een gouden medaillon rond de nek draagt. De weinig scrupuleuse kolonel neemt de Indiaan het medaillon af en stopt het, samen met zijn fortuin, in een schatkist. Uit vrees dat de schatkist zou gestolen worden, vraagt hij zijn twee trawanten de schatkist te verbergen. Ondertussen kan het Indiaanse Opperhoofd echter ontsnappen. En dan begint een fantastisch avontuur tussen de indianenstam en de Canadese rangers : vechtpartijen, tuimelingen, komische situaties en allerlei apestreken.

Een spectaculaire combinatie van vuureffecten en acrobatische duiksprongen. Met daarbovenop een  romantische noot tussen de dochter van de kolonel en het Indiaans Opperhoofd... Zal de liefde overwinnen ?


6 internationale artiesten
De crew bestaat uit 6 topatleten, 5 mannen en 1 vrouw, afkomstig van Mexico, Brazilië en Oekraïne. Deze atleten verrassen het publiek met spectaculaire duiksprongen op het ritme van de muziek : synchrone duiksprongen, voor- en achterwaartse sprongen, schroefsprongen en meerdere groepssprongen vanop verschillende hoogtes. Alle duiksprongen en stunts zijn nauw getimed en geprogrammeerd. Iedereen houdt zijn adem in bij de laatste duiksprong. De artiest duikt van 25 meter hoog ( highdive!) in een bassin met 10 meter diameter en 4 meter diepte.


Het decor en de infrastructuur
De bezoekers bereiken de tribunes (plaats voor 1200 bezoekers) via een nieuw aangelegd pad door het bos van de Canadazone.

Net zoals in een Canadees landschap zijn de decors en het gebouw volledig uit hout vervaardigd. Evenals de 2 indiaanse totems die hier ter plaatse door een Nederlandse artiest zijn gekerfd.Alle plannen voor de decoratie en het hoofdkwartier werden ontworpen door de tekenaar van het park. De technische ploegen van Bellewaerde Park hebben, in samenwerking met externe firma's, in één maand tijd dit nieuwe infrastructuursproject gerealiseerd.

 


Praktische informatie
Wakanda is elke dag te zien van 1 juli tot en met 31 augustus. Er staan meerdere voorstellingen per dag geprogrammeerd. De uren van de shows zijn aan de ingang van het park gecommuniceerd.In de zomervakantie is Bellewaerde Park elke dag open vanaf 10u.
Zomernocturnes op 24 en 31 juli en op 7,14 en 21 augustus tot 22u.