Uitbreiding Thorpe Park

2010-07-Thorpepark

Als onderdeel van een nieuw ontwikkelingsplan heeft het Londense Thorpe Park alvast toestemming aangevraagd om twee nieuwe achtbanen te kunnen bouwen van respectievelijk 40m en 50m hoog. Dit bleek uit een bouwaanvraag die het park heeft ingediend bij Runnymede Borough Council.
   

Thorpe Park plant nog twee nieuwe achtbanen tegen 2016

Als onderdeel van een nieuw ontwikkelingsplan heeft het Londense Thorpe Park alvast toestemming aangevraagd om twee nieuwe achtbanen te kunnen bouwen van respectievelijk 40m en 50m hoog. Dit bleek uit een bouwaanvraag die het park heeft ingediend bij Runnymede Borough Council. De voorstellen maken deel uit van het zogenaamde Medium Term Development plan, een planning die een periode bestrijkt van 2010 op tot 2016.

De plannen omvatten het bouwen van vijf nieuwe flat rides, die maximaal tot 25m hoog kunnen gaan, maar dus ook twee achtbanen. Met respectievelijke hoogtes van 40m en 50m zullen ze dus niet Stealth overstijgen, momenteel één van de smaakmakers in het park, met een hoogte van 62,5m.

Extra gebouwen met maximale oppervlakte van 5.000 m² zijn ook opgenomen in de plannen. Eveneens zou er een recycleringsfaciliteit bijkomen, nieuwe brugverbindingen naar het eiland toe, extra verlichting op de parking en er zouden upgrades komen naar de toegang van het pretpark.